Преход към съдържанието


Снимка
- - - - -

[Field Reports]


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#31 ItalianMike

ItalianMike

    It's time to toss the dice

  • Moderators
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 205 Мнения:

Posted 09 June 2009 - 02:53 PM

Незнам защо, но се чувствам напълно уверен, спокоен и сигурен, когато общувам на аглийски с чуждестранни момичета. Всички момичета се усмихват и са искрено дружелюбни. Не искам да казвам голяма дума, но от една страна самите думи на английски са ми по... реални, с тях мога да съчетая доста по-добре език на тялото и емоция и да звуча наистина естествено, а от друга страна - по-дружелюбните хора отсреща. Незнам с какви впечатления сте останали вие, които сте имали подобни контакти с чуждестранни момичета. Ще ми е интересно да чуя какво мислите по въпроса.

За самата ситуация - според мен се получи страхотно и напълно непринудено.

:drooling:


И при мен беше така. Имам само два сета с чуждестранни момичета, но и двата се получиха доста успешни.

Първият път беше с едни румънки. Тази която свалях беше 8-9 и беше доста дружелюбна, общо взето нещата се получиха доста добре, въпреки че не съм практикувал чак толкова много английският ми и на едно две места се позапънах малко докато си преведа мисълта, но момичето забеляза, че това е от липса на опит с използването на езика и не ми навреди на сета. Точните думи не ги помня, но си спомням, че и при мен разговорът мина много добре и двамата се забавлявахме.

Другият път беше с две немски туристки на Слънчев бряг преди няма и две седмици. Всичко мина толкова добре, че съм абсолютно сигурен, че никога няма да мога да разговарям толкова непринудено с българки, просто дори за миг не съм се замислял какво казвам. Разговорът макар и кратък( може би 3-4 минути) вървеше доста гладко и аз и момичета през цялото време бяхме усмихнати и със страхотно настроение, просто сякаш общуваш с друг тип хора.

#32 She

She

    мацка

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 433 Мнения:

Posted 09 June 2009 - 05:52 PM

Че чужденците по начало са си усмихнати и приветливи хорица. Поне това са моите наблюдения.
За разлика от нас и тук, на родна земя и там, където и да е, все си гледаме лошо :drooling:
Това в общия случай имам предвид.

#33 rosstheboss

rosstheboss

    Напреднал

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 133 Мнения:

Posted 09 June 2009 - 07:12 PM

Че чужденците по начало са си усмихнати и приветливи хорица. Поне това са моите наблюдения.
За разлика от нас и тук, на родна земя и там, където и да е, все си гледаме лошо :mellow:
Това в общия случай имам предвид.

Права си.
Когато видиш някой непознат да ти се усмихне си помисляш, че нещо не е в ред :drooling:

#34 NRG

NRG

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 496 Мнения:

Posted 09 June 2009 - 09:13 PM

За коментари по [Field Reports] си има специална тема: Коментари към [Field Reports]. Моля, тук пишете само репорти. По-прегледно е :drooling:

#35 eLfisH

eLfisH

    2Pac Shakur

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 265 Мнения:

Posted 10 June 2009 - 11:02 AM

Абе снощи излязох с приятели малко да се лигавим. Отидохме в градинките в моя град, където обикновенно има адски много хора. Сядаме ние на една пейка и гледаме на около 10-тина метра от нас една пейка, на която има само момичета. И ние много се смяхме (разказвахме си вицове) и по едно време един приятел ми вика "айде да отидеш да се запознаеш с момичетата, че една от тях ми харесва, оная с бялото потниче, та да може да ме запознаеш с нея". И аз отивам и те нещо се смееха на нашите вицове

Аз: Добър вечер от веселата пейка се задавам
Една от тях: Добър вечер
Аз: Случайно да знаете колко е часа?
Същата: еми 10 без 15
Аз: А мога ли да попитам как се казва човека, който ми каза часа, пък и на нейните приятелки ако може :drooling:
Те: Бла бла бла ...
Аз: Благодаря, до скоро

И в това време идва онзи приятел, който ме накара да отида при тях (той е турбо селянин, като мисли нещо не може да не го каже) и почна да ръси някакви майтапи и после нещо ги бъзикна и таман да ги попитаме за телефонните им номера и ... приятелите им дойдоха.

#36 Ascalon

Ascalon

    Team player

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 217 Мнения:

Posted 08 July 2009 - 10:45 PM

Бях на състезание в Германия допреди няколко дни. Последна вечер и всички празнуват края на състезанието - победители, победени, съдии, статисти - сичко на дансинга :beat_up: . Нашта групичка тъкмо беше почнала да оредява и отборчето лека полека се ориентираше към заминаване след не чак толкова положителните резултати в класирането. И тъй както се бяха поосвободили местата и с единия съотборник си допивахме поредната бозава бира от 330ml ,незнайно как на масата седнаха 2 съдийки от един фитнес пункт, който не беше за забавление, извън състезанието. Ние с колегата се бяхме навъртяли покрай него миналия ден ,но тогава нямахме никви намерения към момичетата. След като ни седнаха на масата обаче, решихме, че тоа дар паднал от небето не тре*е да се изпуска.
Дано не са всички германки такива, обаче тия освен приказливи и засмяни , по мое мнение бяха с ограничен капацитет на мисловния процес. Тия се забавляваха искрено на някакви супер малки смешки тип "играеш ли шах" след като си подадеш ръката за здрависване. Пък танцът с лозовата пръскачка тотално ги спечели (танцът -> http://www.vbox7.com/play:a2c1f640). Явно решаваща роля изигра езиковата бариера, която ни принуди да действаме с body language-а . Бяха сравнително наивни и не се дърпаха при танците.Тука да кажа, че пича с който бях хабер си няма от пик-ъп и действаше изцяло по усет със своя собствена игра. Поради тва се получиха малки засечки ,като той да ги изведе навън докато взимам бира или аз да ги заведа на дансинга докато той забегне нанякъде и после не можем да се намерим. В крайна сметка партито свърши (малко след 12h) и тръгнахме да ги изпращаме. Тука опипвахме в тъмното (буквално и преносно) тъй като освен че не знаехме дали ше ни провърви , не знаехме и пътя за нашия хотел в случай че ни отсвирят. Девойките останаха крайно очаровани от рицарското ни желание да ги изпратим до техния хотел и под ръчичка поехме нататък. След като стигнахме стаите им (поне лично от моя страна) последва клишираната реплика "искаш ли да поостанем още малко време заедно", където мацката съвсем правилно ме покани в стаята си. Съотборникът също не си изтърва шанса ;)

Някои неща, дето ми направиха силно впечатление там:
- хората са силно емоционално ощетени и дават всичко за да се позабавляват истински с някой
- германките се заглеждат по модерните момченца, облечени с Diesel, Wrangler и Adidas и Puma .Пънкарите и металите навярно също има кой да ги уважава, но на няколко места видях наживо зъбърско-идиотски сцени тип "Американски пай"
- не знам дали щото бях в северния край на Германията, ама дебелите и грозните не бяха преобладаващи. Имаше ги и красиви , и стройни ,и руси , и ... неруси :) .Разхождайки се по централните улици определено имаше след какво да си извъртиш главата.