Преход към съдържанието


Снимка
- - - - -

ТАЙНИТЕ НА ПРЕУСПЕЛИТЕ ХОРА


 • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Apostol

Apostol

  Опитен

 • Users
 • РипванеРипванеРипванеРипване
 • 58 Мнения:

Posted 29 March 2015 - 10:31 AM

ТЕХНОЛОГИЯ НА УСПЕХА

 

Американският автор Дан Шуабъл, който пише и за Forbes, споделя, че от 2007 насам е разговарял с над 1 200 главни изпълнителни директори на големи компании, знаменитости, автори, политици и дори с астронавт. "Когато разговарям с тези хора, винаги забелязвам общи черти, които всичките те имат и които допринасят за техния успех", казва той. От всичките тези разговори Шуабъл е формулирал 14 общи черти на преуспелите хора. Ето ги и тях: 

 

1.Те знаят кога да останат и кога да си тръгнат

 

Преуспелите хора знаят кога точно трябва да сменят работодателя си, да основат компания или да обявят фалит на своя компания. Те имат добра интуиция и не се страхуват да направят труден избор, въпреки силите, които стоят срещу тях. 

 

2. Те правят повече от това, което се изисква от тях

 

Те гледат на длъжностните си характеристики само като началото на това, което могат да направят с работата си. След като свършат със задължителните си задачи, те винаги питат за още проекти, които ги предизвикват. Те дори са готови да поемат досадната работа, която никой не иска да върши, за да бъдат екипни играчи. 

 

3. Те са готови да се провалят, за да могат в крайна сметка да успеят

 

Всички преуспели хора знаят, че нищо не става лесно и са готови да се провалят повече, отколкото да успеят в нещо. Готови са да се учат от всеки провал, тъй като това ще им помогне да вземат по-добри решения, които ще доведат успеха по-късно. И докато много хора се отказват, след като се провалят в нещо, един успял човек ще продължава да проявява постоянство. 

 

4. Знаят, че от тях зависи собствения им късмет

 

Късметът произтича от усърдната работа, която поставя човека в позиция да успее. Няма просто така да ви излезе късметът и да успеете. Преуспелите хора знаят това. Те правят поне по едно нещо всеки ден, за да се поставят в по-добра позиция и да им се усмихне късметът, след което да го използват, за да израстват. 

 

5. Те си поставят реални цели, които могат да изпълнят

 

Преуспелите хора се будят и вече са планирали деня си, докато останалите се чудят какво да свършат след това. Техните цели са много фокусирани и големи, но въпреки това постижими и съвпадат с техните силни черти. Те знаят на какво са способни и инвестират всичките си усилия в тази посока, избягвайки слабостите си. 

 

6. Те поемат отговорност за се*е си и за своите действия

 

Те не разчитат на други хора, за да свършат работа. Вместо това се опитват да намерят решенията, използвайки максимално настоящите си активи. Ако направят грешка, те си признават и незабавно търсят начини за подобрение следващия път, не допускайки същата грешка втори път. 

 

7. Те внасят промените вместо да бъдат засягани от тях

 

Преуспелите хора не чакат да бъдат засегнати от икономическите тенденции. Те са хората, които създават тенденциите и правят така, че нещата да се случват.

 

8. Те могат да се приспособяват към промените на пазара

 

Преуспелите хора са готови да се променят, за да бъдат актуални в света на бизнеса. Те разбират, че ако стоиш на едно място и пренебрегваш тенденциите, ще изостанеш. Те постоянно имат нови идеи, търсейки следващото голямо нещо и придобивайки нови умение. 

 

9. Те могат да разкажат историята си ефективно

 

Ако попитате някой преуспял човек с какво се занимава, той ще може да ви разкаже всичко накратко. Те знаят кои са, с какво се занимават и могат да ви накарат да повярвате в тях. Те имат силна позиция и са много убедителни и уверени. 

 

10. Те задават правилните въпроси на хората, които могат да дадат правилните отговори

 

Преуспелите хора знаят, че трябва да решават проблеми, като се възползват от мрежата си от контакти. Те не се притесняват да напишат имейл или да се обадят на най-подходящия човек, който може да отговори на техните въпроси. Те винаги са подготвени с правилните въпроси и винаги са готови в замяна да помогнат на другия човек. 

 

11. Те се учат цял живот и постоянно напускат зоната си на комфорт

 

Повечето хора смятат, че като завършат университет, са приключили с учението, но преуспелите хора си остават учащи се. Те постоянно научават нови неща и трупат нов опит. Не се страхуват да опитват нови неща и да се провалят. 

 

12. Те знаят кои са и къде е тяхното място в този свят

 

Преуспелите хора са уверени и могат да водят се*е си, а и другите. Те имат собствена визия и мисия и търсят как да я внедрят в ежедневния живот. Те знаят кои не са и не си губят времето с неща, в които не са добри или от които не изпитват задоволство. 

 

13. Те са по-заинтригувани от самото пътешествие, отколкото от финансовото изражение

 

Преуспелите хора избягват схемите за бързо забогатяване. Те са по-концентрирани върху граденето на продължителна кариера чрез усърдна работа, поемане на рискове и изобретателност. Те се наслаждават на пътешествието, въпреки пречките, защото правят нещо, което има смисъл. 

 

14. Те създават, вместо просто да консумират

Докато много хора са заети да си губят времето с фейсбук или да гледат телевизия, преуспелите хора създават нови инструменти, презентации и идеи. Те са хората, които правят нещата, от които другите имат нужда, вместо да бъдат прости консуматори.

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ#2 sinlesssweets

sinlesssweets

  Опитен

 • Users
 • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
 • 106 Мнения:

Posted 22 April 2015 - 04:57 PM

Страхотна тема!#3 Unusual

Unusual

  Нов

 • Users
 • Рипване
 • 6 Мнения:

Posted 16 May 2015 - 02:42 PM

Много е вярно #4 Johnny Strong

Johnny Strong

  Seducer

 • Moderators
 • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
 • 392 Мнения:

Posted 15 July 2015 - 12:36 AM

Е това е много добра тема! :)#5 hristomir

hristomir

  Начинаещ

 • Users
 • РипванеРипване
 • 23 Мнения:

Posted 02 October 2015 - 03:03 PM

Браво за темата, много е добра!#6 hristomir

hristomir

  Начинаещ

 • Users
 • РипванеРипване
 • 23 Мнения:

Posted 09 October 2015 - 06:38 PM

За да преупееш, ти трябва да си виждал и двете лица на живота, богатството и бедността, трябва да си имал, но и обратното.