Преход към съдържанието


Снимка
- - - - -

МНОГО ДОБРА НОВИНА


 • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Apostol

Apostol

  Опитен

 • Users
 • РипванеРипванеРипванеРипване
 • 58 Мнения:

Posted 30 June 2014 - 04:03 AM

ВАКСИНА СРЕЩУ ИНФАРКТ

 

У нас инфарктът на миокарда е сред основните заболявания, които водят до преждевременна смърт, както при мъжете, така и при жените.

Една голяма крачка в борбата с добиващите застрашителни размери сърдечносъдови заболявания отбеляза наскоро науката. Тя се състои в разработването на специална ваксина, която намалява риска от инфаркт с до 90%.

 

Иновативният препарат е дело на учени от Харвардския университет.
В сътрудничество с изследователи от университета в Пенсилвания, те открили безценен начин да бъде спасен живота на хиляди хорa.

 
За разлика от съществуващите досега лекарства обаче, новата ваксина не изисква постоянна употреба, достатъчно е да бъде използвана само веднъж. Тя въздейства на гена PCSK9, който се намира в черния дроб.

 
Установено е, че нарушаването на работата на гена води до увеличаване на холестерола в сърдечносъдовата система, което от своя страна увеличава риска от инфаркт.
 
Лекарството ще бъде на разположение на пациентите в близките 10 години. Може да бъде алтернатива на медикаментите, които обикновено се използват, за да се намали рискът от пристъпи.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ#2 Lattscoorceab

Lattscoorceab

  Нов

 • Trial
 • Рипване
 • 4 Мнения:

Posted 18 November 2016 - 07:19 PM

Извинете ме, apostoloff, но мен новината никак не ме грабна Нямам информация що за ваксина ще бъде тя като съдържание, надявам се да е из основи различна от използваните досега и да бъде наистина полезна и без никакви вредни странични ефекти... Доколкото зная ни е дадено каквото е нужно Всяко едно вмешателство се приема за чуждо и не е доказано, че има ползи за системата ни Много добра новина за мен е да се елиминират по всевъзможни начини причините за болестите, а не вече създадени да се обработват от всеки, както му дойде... За мен е важно да се подобрят условията и начина на живот на човечеството, за да се елиминират по естествен път причините за болестите Въобще изобщо всичко, което ни заобикаля да е на нужното, потребно и полезно за човека ниво... Крайно време е всички заедно да се замислим какво правим с живота си

#3 Johnhdta

Johnhdta

  Нов

 • Trial
 • Рипване
 • 2 Мнения:

Posted 08 October 2017 - 05:54 PM

Моята добра новина е ,че днес си намерих много добри и отзивчиви приятели ,благодарение на форумът на "Лична драма".