Преход към съдържанието


Снимка
- - - - -

Обновяване на библиотеката


 • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 asfr

asfr

  Опитен

 • Users
 • РипванеРипванеРипванеРипване
 • 86 Мнения:

Posted 19 June 2014 - 09:22 PM

След изчитането на библията, интересът ми за подобен тип литература далеч не затихна. Напротив навместо това главоломно ме запрати към редица литература в най-различни поднаправления на самоусъвършенстването. Сигурен съм че при много от вас ефектът е бил сходен. Но защо да прибягваме индивидуално и хаотично до източници намиращи се извън форума за да го постигнем.
Това което му липсва според мен на този форум е една добре организирана библиотека. Ако не дори раздели с книги в различни поднаправления коментари и препоръки. Виждам че са се качвали разни заглавия, но линковете отдавна са нефункционални и темата е практически мъртва. Доста от литературата е на английски, а предполагам че повечето от вас притежават такава и на български, било то дори на хартиен носител, която с малко желание би могла да се снима с фотоапарат или скенер и качи в архив от изображения. Не знам как стоят нещата от към правна гледна точка и дали това би могло да навреди на форума ако да речем изнесем книгите на торенти или облак към които се препращаме от линкове намиращи се в раздел библиотек. Гледам че mediafire предлага 10 гб облак безплатно. Можем да направим един общ акаунт и да качваме там. Аз съм готов да споделям повечко литература която желая да съберем тук и ви призовавам за същото. Притежава няколко заглавия на български, които могат да бъдат снимани и качени. Пресни книги от последните години. Знам че е утопично но се замислете само колко знания бихме могли да съберем на едно място ако се решим. Ще се радвам ако изкажете малко мнения по въпроса.


Edited by asfr, 19 June 2014 - 09:25 PM.


#2 Fuark

Fuark

  Опитен

 • Users
 • РипванеРипванеРипванеРипване
 • 64 Мнения:

Posted 20 June 2014 - 10:28 AM

Идеята е добра.
Аз лично не бих чел много понеже попринцип не съм фен на четенето и когато чета гледам е нещо от Доналд Тръмп или от Робърт Кийосаки например, но съм сигурен че ще има много заинтересовани хора.

Аз предлагам да се направи 1 акаунт в DropBox. Когато се регистрира от самсунг (имам такава възможност) се получават 50GB място. За тези, които не знаят - принципа на идеята е 1 акаунт и можеш да влизаш отвсякъде (телефон,компютър,лаптоп,таблет) и да download-ваш файловете :)

ЕДИТ: Dropbox акаунта мисля, че важи 2 години, а когато изтече можем да направим нов и да преместим файловете или евентуално да събираме пари след 2 години (100$ на година за 100GB)


Edited by Fuark, 20 June 2014 - 10:32 AM.


#3 asfr

asfr

  Опитен

 • Users
 • РипванеРипванеРипванеРипване
 • 86 Мнения:

Posted 29 June 2014 - 01:09 AM

Изчаквах коментара на някой от модераторите, за да видя дали е склонен, да обнови старата тема с библиотеката или поне да отбележи новата такава, като важна за да се превърне в активна среда. В противен случаи шансовете да стане пълна и използвана значително намаляват. 

Fuark ще се радвам ако регистрираш един акаунт. Ще ми се да чуя някакво предложение за оформлението. Ще организираме ли някакъв каталог, reading guide, рейтинг система, среда за коментари и препоръки на читателя или нещо подобно? Ще ми се да мотивирам повечко хора, да качват от личната си библиотека. Желая да се превърне в проект представляващ нещо повече от тема. Място на което могат да бъде споделени знания, отвъд тези които вече фигурират като ebook в google и по торен сайтовете. Място на което читателят, да се чувства ентусиазиран да спореля от личният си рафт. #4 Fuark

Fuark

  Опитен

 • Users
 • РипванеРипванеРипванеРипване
 • 64 Мнения:

Posted 30 June 2014 - 02:24 PM

Вчера направих Dropbox за мен понеже ми трябваше спешно.
Ето как стоят нещата:

Регистрираш се и имаш 2 GB свободно място. Ако си се регистрирал от Samsung или  HTC ти дава възможност да изпълниш задачи и след като ги изпълниш ти дава бонус мястото, което е 48 GB в нашия случай. Направих акаунта и получих бонус мястото общо за по-малко от час.

Току що регистрирах акаунти в abv.bg и Dropbox (еднакви имена и пароли)

Name:[email protected]

Password:donjuancentrе

Малко по-късно ще изпълня някой от стъпките за бонус мястото и може да се направи нова тема и да се измисли подредба на книгите и файловете (примерно папки: книги за пик-ъп; книги свързани с бизнес; книги на абстрактни теми; клипове и т.н.)

П.С Докато не съм забравил, редовни потребители да имат свои папки за рапорт ще бъде уникално добра идея и след това да ги коментираме тук във форума или направо там по някакъв начин.

EDIT: След като направих акаунта и влезнах от компютъра видях, че е разпознало, че не е първия акаунт създаден за Dropbox от таблета, следователно няма 48GB бонус, а 250MB.
Abv e-mail-а все още е в играта и просто някой друг ще трябва да направи акаунта, да се надяваме, че ще стане.


Edited by Fuark, 30 June 2014 - 02:33 PM.


#5 Johnny Strong

Johnny Strong

  Seducer

 • Moderators
 • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
 • 392 Мнения:

Posted 21 July 2014 - 01:19 AM

Това е добра идея.