Преход към съдържанието


Снимка
- - - - -

Аз ли съм побъркан или и на вас ви звучи абсурдно...


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 ahtung

ahtung

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 20 Мнения:

Posted 29 December 2010 - 05:03 PM

Живеем с гаджето ми заедно вече 2 години. Нещата общо взето вървяха спокойно - не сме се карали никога сериозно. От една година работя само аз. Не сме имали пари да си позволяваме да излизаме и да се забавляваме често, но не сме се лишавали от основните ни нужди - храна, подслон, топлина, от време на време някоя среща с приятели, учебни такси и учебници за нея и пр. Станах обаче по-нервен и по-раздразнителен, защото целият финансов товар падна на мен.

Една нощ преди 2 седмици не можах да заспя много дълго и чух, че се получи смс на нейния телефон. От тогава й преглеждах телефона всяка сутрин - по 5-6 любовни смс-а за една нощ и то от един аржентинец, с когото никога не са се виждали на живо. Почнах да й преглеждам и историята на чатовете - излезе, че онзи й е "soulmate, real half, honey, love, darling, my everything...", че онзи щял да идва тук при нея и че тя щяла да ходи при него да живее, щял да я опъва по 15 пъти на денонощие, щял да и става баща на децата.... Мислех, че това са несериозни неща (някакви си чатове с човек на другия край на света), докато не видях че си търси квартира, за да се изнася. Чудничко. Казах й да си тръгне още сега. Сега сме в процес на раздяла.

Как ви се струва цялата тази шитня? Аз ли съм побъркан, че ревнувам от някакъв си аржентинец или момичето ми е изгубило нещо връзка с реалността? Трябваше ли да я оставя при мен и да се опитаме да си изясним отношенията или всеки поотделно по-лесно ще премисли и реши сам за се*е си?

#2 Christian Troy

Christian Troy

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 10 Мнения:

Posted 29 December 2010 - 11:44 PM

Брат, веднага бягай от нея! Може и да ти е тежко, но явно не те заслужава.Не си губи повече времето.
Run Forest Ruun ..

Edited by Christian Troy, 29 December 2010 - 11:45 PM.


#3 NooB

NooB

    Никъв Опит

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 180 Мнения:

Posted 29 December 2010 - 11:46 PM

ха само две ништо не са повечето башти цкахат по 30 и повече години. Няма врыштане назад.

Edited by NooB, 29 December 2010 - 11:47 PM.


#4 Don Kiko

Don Kiko

    Дон Жуан

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 776 Мнения:

Posted 30 December 2010 - 10:10 AM

защо си започнал да я издържаш??? дай ми една основателна причина?? само една :)

съвсем нормално е, след като жената е спряла да работи, а ти неможеш да си позволиш кой знае какво... да се чуди какво да прави, защото и е скучно :D и си се изнервил, което си го превеждам като разнообразни ежедневни мелодрами.

наистина няма връщане назад. разделяйте се! вазата е на парченца и дори и да я залепиш... тя няма да е здрава и при най-лекичкото духване на вятъра, тя ще се счупи! а я си представи силните летни ветрове какво ще направят :)

#5 ahtung

ahtung

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 20 Мнения:

Posted 30 December 2010 - 10:44 AM

Еми ха де, защо - защото се правя на добрия Самарянин.
Защото учи, на старото й работно място й беше тежко, напусна и уж да си търси работа - така цяла година.
И в момента в който се разтърси по-сериозно за работа, намери. И то не за да помогне за нашите финанси, а за да се изнесе...

Абе как човек може да хлътне толкова много по една фантазия??? Не разбира ли, че истинското е тук и сега. Да си беше намерила любовник от БГ, сега поне можеше да отиде при него да му плаче на рамото.

#6 Petko K

Petko K

    Напреднал

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 149 Мнения:

Posted 30 December 2010 - 11:34 AM

Еми ха де, защо - защото се правя на добрия Самарянин.
Защото учи, на старото й работно място й беше тежко, напусна и уж да си търси работа - така цяла година.

Типична ситуация от моето обкръжение - намира си един приятел гадже, почти веднага тя се нанася при него и скоро напуска работа, уж да си търси друга. И така четвърта година :D А тя даже не учи. Едно е да плащаш от време на време сметки, като излизате, друго е да я издържаш изцяло.

Абе как човек може да хлътне толкова много по една фантазия???

Може, може :) На мен една бивша ми разказа как преди време си контактувала с някакъв чужденец, и той щял да идва тука и т.н. :)
Между другото, не е задължително да е фантазия - съвсем реална ситуация с една бивша колежка - контактуваше си с някакъв грък и накрая той дойде тука и се събраха, уж. После не знам какво стана, загубих връзка.

#7 Bate Sasho

Bate Sasho

    Напреднал

  • Moderators
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 205 Мнения:

Posted 31 December 2010 - 01:21 PM

По начина на писането ти (ако не се лъжа) виждам, че приемаш нещата съвсем нормално т.е. мъжки, което е добре. Относно случката ти, за съжаление в 21-и век (за преди това не мога да дам инфо от наблюдения :D) можеш да се нагледаш и наслушаш на всякакви подобни драми, сапунки и така нататък...абсолютен хаос и разврат е моето заключение, което ме води до извода, че трябва да имаш желязно сърце (или още по - добре да нямаш сърце :)). Това, че си издържал момичето не е много лошо, все пак си го направил от добри намерения, имайки предвид и дългата ви връзка.Просто човек не е застрахован от провали(ако мога така да го нарека) и винаги трябва да си подготвен за следващия удар, и следващия... Въпреки нелепата постъпка на мадамата, моето мнение е, че в една връзка виновните са винаги двама :). Т.е. тя може да не ти е казала, но нещо за нея явно е куцало във цялата тази работа (най - вероятно сивото еднообразие на връзката). Относно въпроса ти дали проблема е в теб (дали си побъркан)..ами не знам как точно стоят нещата в детайли, но мисля, че мога да ти отговоря на въпроса - НЕ, НЕ СИ ПОБЪРКАН НИ НАЙ - МАЛКО. Както сам каза "Не разбира ли, че истинското е тук и сега.", да истинското е само тук и сега, затова не си тормози горната глава за да разсъждаваш кой виновен и кой не. Направил си достатъчно, като си й осигурил храна, подслон и си работил за двама ви. Каквато и да е причината, тя сама си е избрала да слезе от автобуса, ако мога така да се изразя :). Най - вероятно историята ще се развие така - тя ще отиде, ще се запознае с този РОМЕО, ще поживеят до критичните месеци или ще разбере, че е психар, или на него ще му свърши ВАУЧЕРА с еврото/долара/лирата :) и ще си "отпраши", след което ще започне един порой от смс-и, обаждания и така нататък от нея за твоя милост. От там вече "БЕКС...ключът е в теб". Надявам се знаеш, че не трябва да отключваш.
"Трябваше ли да я оставя при мен и да се опитаме да си изясним отношенията или всеки поотделно по-лесно ще премисли и реши сам за се*е си?"
Тук вече сам си знаеш какво да правиш, тъй като само ти си познаваш "стоката", Връзката ви е дълга и е малко(ама много малко) кофти да се разделяте така, но пък от друга страна какво печелиш от този разговор (изясняване на отношенията), след като вече знаеш защо се изнася. Най - много да ти пробутат някоя друга "шитня", като "имам нужда да остана сама"; "Не е в теб проблема, в мен е" и бла, бла, бла. Моя съвет е да си останеш в добри отношения (без сношения :)) с мадамата, и живот и здраве от догодина да се оглеждаш на "пазара" за нещо ново. Доста съм се разписал днес, не знам дали ще го изчетеш цялото. Аз лично не бих го направил :), но все пак, ако си стигнал до тук, остава само да ти пожелая весело изкарване довечера и успешна 2011 :). КРАЙ.

#8 ahtung

ahtung

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 20 Мнения:

Posted 31 December 2010 - 05:01 PM

Много мерси за дългия пост, прочетох го целия, колкото и да не ти се вярва.
Снощи с мадамата пак си говорихме, имаше много сълзи, колко много ме обича, каква глупост била направила, колко много държи на мене... Сърцераздирателна сцена... С една малка подробност - нямаше и 20 часа откакто му беше написала на онзи "при мен нищо не се е променило, обичам те, целувам те, надявам се да се видим скоро". Абе ако сте гледали shutter island - все едно съм във филма и не знам кое е истинското и на кое да вярвам.

Абе при жените наистина не било както при хората...

Ай весело посрещане на новата година и много щастие и любов!

#9 aabbvv

aabbvv

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 29 Мнения:

Posted 01 January 2011 - 03:34 PM

Както ти писаха по - горе, до известна степен си извадил късмет, защото това можеше да ти се случи и след 10 годишна връзка, и можеше да не ти е приятелка, а съпруга... Според мен продължавай напред и бъди оптимист - животът е хубав и по Света (и особено в България :) ) е пълно с хубави жени.

По въпроса ти, дали е абсурдно или ти си побъркан, за мен определено е абсурдно. Мога да разбера ако се разделиш с някой, защото не си щастлив от връзката или ако се разделиш с някой, защото си намерил някой друг, който те привлича повече (стига да има честност в отношенията, а не изневери), но да се запознаеш с някой в интернет и заради това да захвърлиш две годишна връзка...

Снощи с мадамата пак си говорихме, имаше много сълзи, колко много ме обича, каква глупост била направила, колко много държи на мене... Сърцераздирателна сцена... С една малка подробност - нямаше и 20 часа откакто му беше написала на онзи "при мен нищо не се е променило, обичам те, целувам те, надявам се да се видим скоро". Абе ако сте гледали shutter island - все едно съм във филма и не знам кое е истинското и на кое да вярвам.


Така като гледам има два варианта. Единият вариант е тя самата да не си вярва и да те заблуждава. Другият е да си вярва като ги говори тези неща, но това също не говори добре за нея. Аз лично не бих искал връзка с такъв нестабилен човек, който така кардинално си променя чувствата за толкова малко време.

#10 Don Kiko

Don Kiko

    Дон Жуан

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 776 Мнения:

Posted 01 January 2011 - 07:12 PM

знаете ли... вчера си правих една равносметка как е минала 2010 г. какво се е случило, какво съм и какво не съм постигнал... като се замислих за форума...

толкова често хора пускат теми и въпроси точно като твоя. защо всички затъвате в тая тиня? "имам връзка от еди си колко време, но тя почна да ми изневерява/да ме дразни/да се държи тъпо/да прави простотии... чудя се дали да и дам още един шанс или не... много я обичам... ще и дам втори шанс... оф каква е смотана - пак направи това... още я обичам... реве ми на рамото... пак ще и дам шанс"

ок, ако си представиш, че това е една книга или един филм, ти би ли бил на местото на главния герой?? или би и бил шута веднага? намерил си си симпатична мацка, която ти се кефи и ти я кефиш и се ч**а добре, ок... ама след две години се оказва, че е абсолютен хрантутник... че е спраяла да работи, за да я издържаш ти... че постоянно прави разни афери... ок разбрал си за някакъв си скайп... а за колко други неща не си разбрал???

до кога ще се държите като момиченца??? защото ако бяхте жени, това нямаше да го търпите... ако бяха разменени ролите и жената беше на ваше място, щеше да ви е била шута преди много време :)

погледнете отстрани на вашите смешни мелодрами и вземете правилното решение... крайно време е да сме мъже, а не по медиите да пишат, че в тия форуми мъжете са по-зле от жените.

Пожалах си 2011 г. да е една различна година! Пожелах си да постигна целите си и да отстоявам позициите си... без оправдания, без пречки и без битовизми! Всичко се преодолява стига да искаш! И всичко това с една голяма усмивка, за да е усмихнат живота ;)

А Вие какво си пожелахте? да имате до вас един човек, който да ви дърпа назад и да разваля всеки един радостен миг? Да?

Желая и на Вас здрава и успешна 2011 г. с много усмихнати и запомнящи се мигове и безброй успехи в желанатанасока!

#11 ahtung

ahtung

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 20 Мнения:

Posted 05 January 2011 - 05:10 PM

М да :)

#12 Man's Heart

Man's Heart

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 16 Мнения:

Posted 13 January 2011 - 04:16 PM

Привет,
ето ти няколко важни принципа чрез които ние хората реализираме нашето поведение:
1. Име нужда от предизвикателство- тя дълго време е нямала работа, ти се изчерпваш през деня на работа, връщаш се уморен, няма кинти и най-вече настроние за парти. Ти си освободил агресията и се чувстваш 'реализиран' в обществото, а при нея- само кафенца и лаф с приятелки? Не мислиш ли че е малко егоистично от твоя страна??
2. Ти не си предизвикателство- в което се налага да инвестира каквито и да е усилия- ти си и майка и тати, носиш, месиш, като 'Тефал', ти мислиш за всичко. По този начин ограбваш нея, узурпираш връзката, превръщаш се в 'човека-връзка'.
3. Жените са емоционални същества. Те живеят със вътрешния си свят и го поставят на първо място, така че не се учудвай че тя 'не реагира адекватно'. Не е нужно да се разделяте със скандали и грубости. Мацката ще се върне, обогатена и израснала, след като ти не си предоставил тези възможности (виж точка 1. и 2.). И в тази ситуация, както и в повечето други, си задай въпроса какво искаш- дали ще зачеркнеш всичко което сте имали и сте преживяли заедно или ще запазиш сърцето си по време на нейното 'израстване' (наречи го 'Голямото Ебане').

И друга(нова) жена да си намериш, тя пак си остава жена и горните принципи пак ще работят.
Успех ман!, ще ти трябват желязни топки.

Дон Кико, мерси за пожеланията. 'Мъжете-путки' са навсякъде сред нас, в самите нас. Да не забравяме че всеки от нас носи в себе си и мъжкото и женското начало заедно. Въпросът е в баланса, да се научим кога да бъдем мъже и показваме мъжката си половина и кога да бъдем жени и да си позволим да бъдем емоционални. А медиите нека плюят, с това си изкарват кинтите. Имах една колежка която разказва с подигравка как някакъв нейн приятел се записал 'на курс как се свалят жени', голямо презрение беше. Смее се само неразбиращият :), и аз се посмях с нея, прочем посмях се НА нея :)

Edited by Man's Heart, 13 January 2011 - 04:22 PM.


#13 iskraivanova84

iskraivanova84

    Нов

  • Users
  • Рипване
  • 6 Мнения:

Posted 19 January 2011 - 06:33 PM

Ужасна ситуация!
И моят съвет е да бягаш, щом не уважава това, че само ти издържаш и двама ви, не заслужава да е до теб.
А аржентинеца...пффф, още ли има хора, които вярват на такива неща?!?

#14 ahtung

ahtung

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 20 Мнения:

Posted 23 January 2011 - 01:01 PM

Man's Heart

Има много истина в това, което си написал.
И все пак ти убягва един момент - мацката сама пожела да не работи и сама прехвърли на мен всички отговорности. Година и нещо уж все говори, че трябвало да си намери работа, но само си даваше вид, че търси. На два пъти даже ми каза - "след като можем и така, защо да се мъча да работя и да уча". Наистина, може би трябваше да поставя въпроса очи в очи и да я накарам да си намери работа. Ето ти пак узурпация - аз решавам вместо нея какво да става и какво да не става.
Тя също се реализира в обществото по някакъв начин - ученето в университета не е да си седиш по цял ден вкъщи и да нямаш никакви предизвикателства. Своего рода израстване си е. Има социални контакти, има тръпката от изпитите и пр. Има си и предизвикателство.

Проблемът, както казваш е, че аз не съм предизвикателство. На този етап при дадените обстоятелства, може би. Трябва ли тогава да инвестираме в нещо, което вече 2 пъти се е пропуквало и явно ще продължи по същия начин?

#15 Don Kiko

Don Kiko

    Дон Жуан

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 776 Мнения:

Posted 23 January 2011 - 02:32 PM

кажи ми честно... успокояват ли те тези оправдания??? чувстваш ли се по мъж??? щото пред нас не минават :)

знаеш много добре отговора, но щом имаш излишно време в тоя живот, което да губиш с хора, които нито те заслужават, нито те оценяват... губи го :) истината е, че и двамата ви тласка навика - ти да ч**аш всеки ден нещо готино, тя да е сигурна в теб, в положението ти... и това спокойно може да продължи докато не срещне следващия дон жуан... или прост селянин, който има характер ;)