Преход към съдържанието


Jasondrgc

Регистриран: 21 Sep 2017
Офлайн Онлайн: Oct 12 2017 08:32 AM
-----

Мнения на потребителя

В тема:Малко новини за ъпдейт на форума

12 October 2017 - 08:36 AM

Както вече сте разбрали или може би не сте забелязали, но форумът беше преместен най-накрая на нов сървър. Сървърът беше осигурен още през август, но за съжаление не оставаше нужното свободно време да бъде преместен целият форум. Става дума за над 16GB файлове и почти 2GB база данни - история трупана в продължение на 8 години. На теория би трябвало в момента да работи доста по-бързо и стабилно от преди, тъй като вече не използваме споделен хостинг както досега, а цяла виртуална машина с доста по-сериозни ресурси. Поне статистиката за натоварването на процесора и RAM паметта показват подобрение с няколко пъти. Преместването на форума от един сървър на друг не е много проста задача, особено за форум с такъв обем. Новият сървър имаше различни настройки нормално е всяка машина да има различни настройки, заради което се наложи малко тунинговане на нещата, за да работят както преди. Прегледал съм по един списък за стандартни проблеми, които възникват след такава миграция и съм оправил всичко, което забелязах. Моля, ако някой забележи нередност в работата на форума, да сигнализира възможно най-бързо и възможно най-подробно какво се е случило. Междувременно подновихме лиценза на софтуера на форума и направихме апгрейд на версията, което е важно от гл. т. сигурност на системата. Това създаде известни проблеми с някои добавки във форума, като иконките на разделите с модели и някои други дребни проблеми, които към момента би трябвало да са отстранени и да работят коректно. Едно от нещата, които в момента не работят е клубният профил достъпно е само за членове на клуба, както и достъпът до клубния профил в немскиясайт, достъпът до EPC и WIS също опции достъпни само за членове на клуба. Там проблемът не е свързан с новия форум. Немската организация преминава към използването на нов софтуер - процес, който стартира още в началото на 2014 г. и се надявам до края на годината да е приключил. Ще се опитам да възстановя изцяло функционалността за връзка между форума и немския сайт, но чак когато приключат ъпдейтите от тяхна страна. Надявам се всички да останат доволни от подобренията. С Управителния съвет имаме план до март месец 2015 да вкараме още няколко online нововъведения, с които да посъживим нещата в клуба, поне на виртуално ниво.

В тема:Живот преди брака и след това.

11 October 2017 - 04:56 AM

след колко време след мисед подновихте опитите за бе*е.Аз мисля да изчакам един нормален цикъл и след това ако всичко е наред да действаме.Не ми се чакат 3 месеца.

В тема:Ново правило за подписите

10 October 2017 - 10:51 PM

Искам да разгледате новото правило за подписите във форума, според което подписът не може да съдържа текст с размер над стандартния... Моля всички, които са с такива подписи, да си ги коригират. Просто не е необходимо подписите да се натрапват на преден план пред текста на мненията...