Преход към съдържанието


Снимка
* * * * * 2 votes

Давайте да обсъждаме нещо ?


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 LuDiA

LuDiA

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • 54 Мнения:

Posted 19 September 2014 - 10:42 PM

Давайте хора да обсъждаме нещо,защото форума замира.Нека който има въпроси независимо какви са да ги задава да стават дискусии.



#2 sinlesssweets

sinlesssweets

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 106 Мнения:

Posted 20 September 2014 - 11:10 PM

Оккк,започвам аз...Привет . От няколко седмици започна много да ме кефи една мацка в компанията.Запознахме се ,постепенно започнах да я ебавам,да я докосвам..на няколко пъти съвсем неумишлено я обарах и тя...нищо..изпратих я веднъж , дваж..говорим си,държи се печено,прегръща ме за чао , но нищо повече..показах ѝ явен интерес , после се дръпнах леко ,игнорирайки я за 2,3 дена...но нищо , няма никакъв ефект..постоянно ми се иска да и правя комплименти,но не искам да ѝ свалям звезди,защото ще стана едно АФЦ...одеве тръгва си тя от компанията,аз и звъня след 5 мин и й казвам „мисля ,че ще ви е нужен добър ескорт за вечерта” рязбрахме се къде да се чакаме и окк,но тя дойде с една нейна фр и каза ,че ще спи в тях,изпратих ги до тях...поседяхме във входа ,посмяхме се ,постоянно я докосвах ,нооо никакъв ефект...тя е хубава 6-7 , и предполагам е свикнала с вниманието на момчетата ,защото е най-хубавата от нашата компания и така.Аз мисля утре да я изпратя и да я целуна..мислех си да е нещо от сорта:
”Хей , мога ли да ти задам три въпроса....
Да
Имаш ли си приятел?
Не (тя няма)
Струвам ли ти се симпатичен?
Ъъъ предполагам
Е,тогава какво ще ти е оправданието да не ме целунеш сега :ддд ..” Ии докато ме гледа тъпо , хоп , я целувам.
Как да постъпя?

#3 asfr

asfr

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • 86 Мнения:

Posted 21 September 2014 - 04:35 PM

А защо не опиташ да я изолираш, да я вкараш във висока емоционална точка и просто да я целунеш? Ако се дръпне просто запазваш самообладание, все едно нищо не е станало, оставаш още малко на това ниво, буташ още малко емоция и пробваш пак. Не мислиш ли, че задавайки и подобни въпросисубкомуникираш, че търсиш позволение и си неуверен в действията си? С това имаш ли си приятел на практика си просиш да те шитне. В пикъпа се калибрира след факта. Първо действаш, после коригираш в зависимост от това как реагира. Както казваше един наш съфорумник "Lottike" "По-лесно е да поискаш прошка, отколкото разрешение."

_____

Сега малко и за мен. Въпреки че през последните месеци спамвам яко тук :D , съм се превърнал в нещо като пикъпнърд и тепърва прохождам в практиката. Не ме е срам да сипризная че съм зелен. Ето малко и относно играта ми:

Външната ми игра се върти около:контакт с очите, език на тяло, бреайкинг рапорт (сиреч нисходяща интонация на гласа), рязане на таргета откъм валидация, C&F, push pull,негване (сиреч смъкване на стойността на таргета) и KINO(сиреч физическа ескалация). 

А относно това което се случва вътре в главата ми, вътрешната ми игра се върти около: целенасочен съм,самозабавлявам се, не реагирам емоционално, независимсъм от резултата, приемам че провал не съществува и всичко е част от пътя към едно по добра аз. Път през който е необходимо да се премине. 

Както казах занимавам се с практика от скоро:

Cold approach-овете ми (сиреч спирането на непознати) са не повече от 50 в рамките на 3-4 излизания. Първите отваряния не приличаха на нищо сигурно някой който спира непозната поради факта че се е изгубил несъзнателно би се справил по добре от мен макар и да не цели това :D . После взех да ги играя с заучени опънъри но атракшъна често падаше в първия момент след заучения репертоар и всичко увяхваше. След това започнах да се стремя да отварям ситуативно и натурално. Опитвах се да виждам нещо в тях и да отварям с него, а след това просто да спазвам всички онези неща от описаната си игра по горе докато съм chill. Плана е да ги дръпна на заведение а ако не се получи да взема телефонче. До сега съм дърпал на заведение само веднъж, а телефончетата са няколко. На две от тях ще и звъня тази седмица. На няколко пъти ми се случи и да ме флейкнат след обаждане. Като цяло се радвам че виждам модели на поведение, опитвам се да прилагам наученото и си хващамнякъкви грешки в поведението ми който се опитвам да фикснаслед това. Последната такава беше когато ходих до Софияминалта седмица. Отворих 10ттина сета за деня, в част от тяхLottike кръжеше около мен като наблюдател докато отварях соло и следеше за грешки, в друга част отваряхме заедно двойни и тройни сетове. Това което хванахме като грешка е че някой ги отварям с прекалено ниска енергия и поради това небилдвам емоционален атракшън, започнах да използвам повече жестове, игра с гласа и времево ограничение. Целях да бъда по харизматичен. Отварям с нещо от рода на "Не сепаникьосвай, не съм луд! Видях те и ми хареса, имаш ли няколко минути за да си поговорим?" 

Сега малко и за warm approach. Сиреч играта социалния ми кръг. Студент съм във Варна. Имам 3 социални кръга от по средно 10 човека в всеки от тях и 3-4 приятеля с който излизам странично. Като за първа седмица бях преситен от към социален живот в някой от дните излизах с по 2 компанииедна след друга. Почти не съм се прибирал в нас. Имам едно чувство като, че ли съм излязъл от матрцата и нямам търпение да видя както ще се случи от сега на татък, тъй като непрекъснато влизам като в низ от случайности и ми се случва нещо интересно. Единствените минуси са липсата на доспиване и финанси. Гледам постоянно да общувам с хората от различните кръгове, да не давам валидация и да ги редувам от към игнор за да покачвам стойност. Това което забелязах е че след като съм преминал през известна доза запознанство с непознати жени много по-лесно влизам в стейти се забавлявам с познати. Играя ги физически и следя да отварям и затварям с прегръдки тези който мога. Като резултат на 3 пъти три различни ми пускат коментар че имало нещо различно в мен и съм се бил променил. Тази седмица играх малко по-сериозно една от жените там която си има приятел. На 2 пъти излизахме заедно, единият бяхме сами и я игра според по-горните параметри за външната и вътрешната игра. Разбивам я от смях и едновременно с това я негвам. Единственото което отчитам като грешка е че не я играя физически. Това което забелязах е че въпреки това че бе с двата крака в рамката ми в първия момент в който се виждаме след това и аз решавам да я игнорна за да я накарам да ме гони тя не предприемам нищо. Приемам я като упражнение и реално не съм сигурен че искам нещо с нея макар че е 6,5 - 7. А за игнора знам че не здравословно да го мисля но имам няколко теории:

- в стая с по алфеещи и пада интереса.
- Абстрахира се емоционално защото хваща по късно логически че е била наврята в фрейм и започва да си мисли за гаджето си и социални норми. 
- пушва ме за да ме провокира да я гоня.

Сега малко минусчета за вътрешната ми игра. Пускам ги с цел да получа адекватни съвети. 
- В единия социален кръг се възприемам с ниска стойност. Това ме блокира от към влизане в стейт и съм прекалено пасивен. Трудно ми е да отдам стойност. Колкото и да си повтарям че резултатите в него са без значение и не ми пука дори да го изгубя защото бих могъл да създам нов и не е единствения продължавам да се филтрирам подсъзнателно и якичката блокирам. Не мога да се предразположа към онзи игрив фрейм когато вляза в стейт.
- Все още влизам в някъкви филми че външността играе роля, но все по рядко. Не третирам всички еднакво и трудно ставам игрив с 7 и 8+ ако ме режат от валидация. Наясно съм защо не би трябвало да е така но това е част от мен която не съм прокудил напълно. Поне за момента си мисля че това ще се поправи с времето.


Edited by asfr, 21 September 2014 - 05:03 PM.


#4 sinlesssweets

sinlesssweets

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 106 Мнения:

Posted 21 September 2014 - 06:42 PM

Какво имаш предвид под „да я вкарам във висока емоционална точка” ?? Изолирането предполагам е изпращането до тях? Ами по-натам? Въпроси какво харесва ? Какво обича да прави? :) как да ескалирам до целувката ?

#5 asfr

asfr

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • 86 Мнения:

Posted 21 September 2014 - 07:24 PM

Единия вариант е да я изолираш от групичката някъде на страни за час и в момента в който се отпусне да започнеш да я играеш. Другия вариант който ми се вижда по кадърен е да я изкараш на среща спазвайки правилата от библията и ОМС. Там всичките глупости с предварително решение къде ще ходите, инициативата от твоя страна и прочие.. В допълнение ще кажа само преди да пристъпиш към уговорката когато и звъннеш да пуснеш някаква обща шега или нещо забавно целящо да я вкара в добра емоционална вълна която субкомуникира, че с теб е готино за да не ти флейкне когато 2 изречения по късно я попиташ за излизане. Внимавай само да не излезнеш натегач. Нали се сещаш за жените и емоциите, в смисъл как са водени от емоциите си. Ако е в силна емоция няма да те флейкне освен при тежка логистика. Мисля че ме разбра. Гледай да държиш доминантен фрейм. Гарантирано е че ще се пробва да те шитне. Ето примерен текст гейм от Lottike. Забележи как той диктува правилата, тя му пуска 2 шитки една след друга, той ги минава правилно и тя не му флейква. 

10153669_839644512747546_844440027968782

10574316_839644516080879_207579641888575

След като си уговорил среща не я търси повече до деня на срещата. Звънни и 1 час преди нея за да се разберете от къде ще я вземеш ако си с кола или къде ще се срещнете точно ако си пеша. 

На срещата седни до нея и си играй играта. С физическа ескалация и всичкото по реда си. Висока емоционалнта точка е когато наистина се забавлявате, да речем разсипваш я от C&F и тя изпитва всички онези приятни емоции... Пуска ти, индикатори за интерес, очите и светят защото те гледа като анимационен герой, пуска ти тригонометрия или ти и пускаш на нея, в смисъл такъв онзи трик в който гледаш ту в едното око ту в другото и после в устните и. Тук masterdj го беше казал много точно. "Послушай стомаха си.". Усетиш ли момента използвах правилото за 3ите секунди и я целуни. Ако не се лъжа съм чел кадърни рапорти от теб. Знаеш за какво говоря.  :)



#6 asfr

asfr

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • 86 Мнения:

Posted 21 September 2014 - 07:52 PM

Ще е готино ако следваме идеята на темата и всеки допринесе с нещо което му е понятно по въпросите за предходния и след това пусне рапортче за своята игра и някое друго въпросче с което да предаде щафетата на следващия. Видиш ли бихме могли да научим по нещо един от друг :)



#7 sinlesssweets

sinlesssweets

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 106 Мнения:

Posted 21 September 2014 - 09:44 PM

Разбирам отлично,но при нея е явно по-различна ситуацията...свикнала е на внимание , а сега един приятел се опитва да я сваля , но е пълно афц...аз явно наистина съм започнал да я харесвам , но пазя сърцето си (колкото и банално да звучи) и за това имам един резервен вариянт , една 6-ца :D , но съм си поставил нещо като цел , да бъда с тази...не знам като стане дума за другите ,давам полезни съвети , но сега явно нещо не мога да измисля...ето одеве , излизаме компанията и тя е там...говорим си с нея , успях да я изолирам от групичката за известно време ,  ескалирах до докосвания , започнах от рамото - и завърших прегърнал я през кръста , размивам я ,постоянно съм К&Ф ..пуска от време на време някой шит тест , който преминавам без проблем , но иначе е това...ще й кажа, че ще излезе с мен  утре , но се чудя къде да отидем , (ако изобщо успея да я отделя от компанията)..кафе е твърде ... не знам , на нея не й се отдава говоренето :D ,за това си мисля екшън среща или просто кино (<---- хубаво е , че имаме тема на разговор и на отиване и на връщане - филма :) ) , няма данастоявам да я черпя,ще й предложа , но ако откаже..няма да се бутам :) . Колега благодаря за съветите ти , но ще съм ти много благодарен да пуснеш още един рапорт в моя помощ. :)



#8 asfr

asfr

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • 86 Мнения:

Posted 22 September 2014 - 12:18 PM

За повечето неща вече е писано и то не веднъж. Виж темата "да станеш магнетичен" от ОМС. Играта при всеки е различна. Не е задължително да залагаш само на C&F.. Цитат относно това за което попита в началото:

 
"По-нататък започваш да увеличаваш контакта с очите ? по време на паузите. Това е подсъзнателен начин да я накараш да почувства, че се отваряш за нея. Установил съм, че ако започнеш със съблазнителен поглед прекалено рано, повечето момичета заемат защитна позиция. Контактът с очите може да бъде много конфронтиращ. Нека погледът в началото бъде приятелски, иначе ще изглеждаш странно. След като сте се посмели порядъчно, след като евентуално си казал нещо задълбочено и пак има пауза в разговора, задръж поглед в очите ?, наклони леко главата си и се усмихни много леко, докато гледаш наистина дълбоко в очите ?. Представи си, че я целуваш и открадни няколко бързи погледа към устните ?. Ако всичко мине добре, тя ще направи същото и тогава се приближи за целувка. В противен случай просто продължи играта, защото те се нуждае от още подгряване."


#9 sinlesssweets

sinlesssweets

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 106 Мнения:

Posted 22 September 2014 - 10:12 PM

Мерси колега , но явно тя има нужда от още "подгряване" :D , ще излизаме утре на кафе и ще се разхождаме нещо и ще видим как ще протекат нещата,Ще пусна един рапорт как мина. :)



#10 asfr

asfr

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • 86 Мнения:

Posted 23 September 2014 - 04:20 PM

Еми пробваш. Ако се дръпне се правиш, че нищо кой знае какво не се е случило и продължаваш на предходното ниво на физическа ескалация още малко и по-късно пробваш пак.Вдигай нивото на ескалация в най-високите точки. Иначе за фрази, като цяло можеш да минеш и без. Аз ползвам нещо от сорта на след като се дръпне със спокоен тон и казвам "Не се притеснявай, справяш се страхотно" като вкарвам и леко докосване ако сметна, че е калибрирано. Така хем показвам, че съм спокоен, хем държа доминантен фрейм. И не го мисли толкова много. Не можеш да се подготвиш за всичко предварително и не е нужно. Ситуациите са безброй. Стой си в фрейма и ще ги минаваш без проблеми. И не мисли чак толкова за тази мацка а на вместо това си играй играта когато си покрай нея. Отдавайки и толкова много от мислите си в нейно отсъствие дори да имаш други жени и да се повтаряш като луд че не си я възкачил на пиeдестал, нещата в главата ти се извъртат и няма да си същия когато се видите пак. На практика тя става нещо особено в съзнанието ти и подсъзнателно поведението ти спрямо нея се изражда.


Edited by asfr, 23 September 2014 - 04:21 PM.


#11 LuDiA

LuDiA

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • 54 Мнения:

Posted 24 September 2014 - 08:22 PM

Здравейте,значи от няколко дни ходя на лексий и 2 момичета който са приятелки сядат винаги до мен ама абсолютно та се чуда коя да ъпроучна и някой може да каже,че е нещо не толкова обичайно но за мен е (като седя сам на ред посредата и има много места те винаги до мен сядат ето пример от вчера идват на упражнение и ми викат еее ще седнеме при нашия приятел където седиме при лексиите и сега пак. И аз бях малко потресен защото чина е за 2 ма човека а едната си дръпна стол) та сега как да разбера на коя да взема телефона ?



#12 sinlesssweets

sinlesssweets

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 106 Мнения:

Posted 25 September 2014 - 08:42 AM

Явно момичетата си нямат работа.Постепенно се включвай в разговорите и си лафете общи приказки,разсмивай ги и т.н . Говори и обръщай внимание на по-грозничката , ако искаш да взмеш телефона на хубавата.Но преди да направиш тази стъпка покажи на момичетата , че си готин и забавен , а след това си говори почти изцяло с по-грозната , за да усети липсата ти другото момиче.Постепенно ще видиш как тя започва да се закача , да иска вниманието ти ;) Айде успех.



#13 nickelback

nickelback

    С малък опит

  • Users
  • РипванеРипванеРипване
  • 48 Мнения:

Posted 26 September 2014 - 11:48 AM

asfr...

 

Спал съм с няколко, които са били в сериозна връзка. Там е по-различна играта, особено ако сте и двамата част от един социален кръг. Даже едната вече е сгодена и ще се жени. Още поддържаме връзка, но не сексуална. Наскоро ми каза, че аз съм бил единственото изключение. Предвид обстоятелствата и начина, по който се държеше, когато имахме сексуална връзка, съм склонен да ѝ вярвам. Определено ми погали егото, щото е поне 7 на външност и не е някоя куха пачавра, като масата.

 

Когато сте от един социален кръг и си има приятел, трябва да имаш търпение и много добре да знаеш каква ти е целта - дали да спиш с нея или да я направиш твоя приятелка. Второто не го препоръчвам, защото после няма да си сигурен дали няма да ти извърти същия номер, което ще бъде основно твой проблем, но пак си е такъв. Тя трябва да е сигурна, че няма да я преследваш с СМС-и, да драматизираш пред другите, да се раздрънкаш, да се влюбиш в нея и тн., така че преди тя да е имала възможността трябва да знае, че "не си в етап от живота, в който искаш каквото и да е сериозно". Става бавно, когато сте в социалния кръг гледаш да предавате енергия с погледи, много дискретни /от другите/ докосвания, опитваш се да изолираш без никой да разбере. Пишете си, намираш начин косвено да ѝ кажеш, че си дискретен. Искай 1в1 среща.. усети какво ѝ липсва от приятеля ѝ. В дълги връзки може би 80% от случаите това е тръпка и всичко е станало еднообразно, вече я няма тая страст в секса и тн., но трябва да си сигурен. Даваш това, което липсва, добавяш и един хуй отгоре. Доста хора се отказват, като чуят "приятел". Истината е, че често се случва тези с приятел да го искат повече от другите. Моята теория е, че е така, защото свободната мацка може да се нае*е, с който си иска, докато обвързаната може да го иска, но ѝ е забранено, което я кара да го иска още повече. Зависи и от момичето. На първо място е доказателството за дискретност. Трябва да слушаш между думите и да четеш между редовете, за да разбереш какво ѝ се иска точно.

 

 

За мене... В етапа, в който съм в момента съм загърбил доста пикъпа, даже не мисля за него по начина, по който преди години. Истината е, че идеите преподавани в пикъпа не са само за жени. По-скоро са движещата сила на Вселената. Може да се ползва както за жени, така и в семейството, бизнес средите, университета, навсякъде. Усвояването на концепцията на пикъпа в абстрактен план, който да повлияе на ценностната система и действията на отделния индивид е много ценно нещо, което това "учение" ни преподава. Т.нар., както asfr се изрази, стейт, в който трябва да бъдеш за пикъп го има във всички сфери на живота. Усвояването на начина за влизане в определен emotional state, е от голямо значение за индивидуалния успех в каквото и да е. Силата, която се иска да апроучнеш някое красиво момиче е същият тип сила, която ти трябва за да се издигнеш в работата, да създадеш и контролираш бизнес, да продаваш продукт, да се разбираш със съквартирантите си, да отстояваш принципите и желанията си и пр.

 

Всеки, който е нов в това - пикъпа, нека се опита да не го възприема само като тактики за прилъгване на жени. Тактиката работи ситуационно, но в по-дългосрочен план, ако не си се променил, ще загубиш и ще боли много повече, защото ще си имал илюзията, че си голямата работа, но всъщност не си.

 

Въпреки че от доста години съм наясно и съм практикувал много пикъп, до момента, в който е станал част от мен, имал съм моменти, в които съм се чувствал зле, слаб, неуверен. Имал съм ги моментите. Това, което ме е спасявало от подобни състояния винаги е било действието. Опитваш се да си събереш емоциите, намираш си начин, променяш леко стейта, ако трябва даже леко се преструваш и след това - действаш. Просто действаш. Ако е момиче - отиваш при нея, пробваш се. Без значение резултата от опита - винаги се чувстваш по-добре. Винаги.


Edited by nickelback, 26 September 2014 - 11:49 AM.


#14 nickelback

nickelback

    С малък опит

  • Users
  • РипванеРипванеРипване
  • 48 Мнения:

Posted 26 September 2014 - 12:38 PM

Явно момичетата си нямат работа.Постепенно се включвай в разговорите и си лафете общи приказки,разсмивай ги и т.н . Говори и обръщай внимание на по-грозничката , ако искаш да взмеш телефона на хубавата.Но преди да направиш тази стъпка покажи на момичетата , че си готин и забавен , а след това си говори почти изцяло с по-грозната , за да усети липсата ти другото момиче.Постепенно ще видиш как тя започва да се закача , да иска вниманието ти ;) Айде успех.

Съгласен съм с това, но понякога съм имал backfire. С тая тактика. Добре е да си говориш и с двете, но да обръщаш повече внимание на по-грозната и от време на време да негваш по-хубавата. Щото, ако е тотален игнор, ще се засегне и ще намери начин да те изключи от разговора. Как ли? Просто ще тръгне да разправя някакви техни си неща на приятелката ѝ и с тяло ще те изключи от разговора. Вместо като алфа, ще седиш като пръч и ще трябва да се разкараш, за да не изглеждаш още по-тъпо. Другото лошо е, че ако покажеш интерес към по-грозната и тя го усети, а после суичнеш към хубавата, грозната ще е засегната и ще злослови или пък тя ще те разкара от сета. Щом са от университета можеш да излезеш с тях, да викнеш някой твой приятел или просто компания колеги, и оттам, когато пречката е разсеяна, да атакуваш плячката. Вариантите са безброй. Гледай да не влезеш и в френд листа. Най-добрият изход от ситуацията е 3-ка.

 

инфо:

Защо често се среща грозно момиче с красиво? И двете имат изгода. Красивата си вдига самочувствието, защото е по-харесваната и по-красивата и няма конкуренция, което е много важно. Грозната си вдига социалния статут, влиза в среда, в която се въртят повече мъже, че може и да омотае нещо /различно от дюнер/.


Edited by nickelback, 26 September 2014 - 12:44 PM.


#15 sinlesssweets

sinlesssweets

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 106 Мнения:

Posted 27 September 2014 - 12:09 PM

Но най-важното , помни , че грозните момичета имат красиви приятелки :D