Преход към съдържанието


Снимка
- - - - -

Зона на комфорт при жената.


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 s7ony

s7ony

    С малък опит

  • Users
  • РипванеРипванеРипване
  • 39 Мнения:

Posted 05 September 2014 - 08:51 AM

Гледах за една теория, в която се обяснява за това, което цениш и го показваш като рамката на живота, както го обяснявате тук. И от друга страна как това вреди на комфорта на момичето, защото тя почвала да си мисли, че си прекалено лош и я изкарва от зоната и на комфорт. В това същото време докато показваш ценности и т.н. трябвало да правиш нещо, като, да кфалифицираш момичето. Комплименти или да си нараняваш самочувствието, като се самокритикуваш или бъдеш скромен на определени въпроси и т.н. За да може момичето да разбере, че я цениш и да се чувства комфортно покрей теб и приятелите ти. Този комфорт идвал с времето след като се срещнете, емоциите изчезват и е време за действия, но ако няма достатъчно комфорт можело да не се получи, както при мене става. Буилднах толкова високо самооценяване, че момичетата ме имат за прекалено готин и си казват този нищо не цени в мене. Би ме изч**ал само или нещо от сорта. Искам лични мнения по тази тема, статии и подобни и сам мога да ги намеря, ако има тема тук в Дон жуан форума тогава бих и обърнал по- голямо внимание.



#2 asfr

asfr

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • 86 Мнения:

Posted 05 September 2014 - 06:28 PM

Това настройване към реакциите се нарича калибриране. Тоест наблюдаваш поведението на таргета и правиш всички тези фини настройки в твоето за да извлечеш максималния резултат. А какви са тези настройки? На това те учи опита ти. Пробваш и следиш кое как работи за теб в дадени ситуации. Колкото и да заучава и обработва различни схеми, за начинаещия много от ситуациите просто остават невидими, или той ги интерпретира по погрешен начин. За да не се превърнеш в нагаждач обаче има нещо което се нарича "калибриране след факта". В играта се калибрира след факта. Казваш нещо, гледаш не и повлиява положително, променяш го след факта. Това е трудно, защото не трябва да бъдеш напълно реактивен, а по-скоро лидер. Изгубиш ли фрейма си, влезнеш ли в нейния, направи ли те реактивен... привличането изчезва.

"Буилднах толкова високо самооценяване, че момичетата ме имат за прекалено готин и си казват този нищо не цени в мене."
 
Можеш да покажеш дупки в бронята си, към който тя ще се закъчи. За това е писано в библята. Но това едва когато си изградил силно привличане. 

Режат те по 2 причини:
1. Не се калибрираш.
2. Не изграждаш рапорт. Тоест предприемаш ескалация преди да изградиш комфорта между вас чрез разговори които един вид я обезоръжават и ви сближават. 

Именно в емоционални разговори в които се гради рапорт и се инициират емоции се вкарва постепенно и докосването, което ще те различи от средностатистическия и приятел.

Ето ти един курс, който смятам, че би било полезно да изгледаш.
http://thepiratebay...._-_Beyond_Words


Edited by asfr, 05 September 2014 - 06:40 PM.


#3 s7ony

s7ony

    С малък опит

  • Users
  • РипванеРипванеРипване
  • 39 Мнения:

Posted 05 September 2014 - 10:52 PM

Благодаря, това ми беше много важно. Калибрирането не е толкова трудно, но прав си опита е много важен, защото ситуациите са наистина финни и може всичко да те разконцетрира по всяко време. Днес с едно момиче изградих много комфорт и поисках номера и както и да е тя каза имам гадже и аз казах, че съм гей. Искаше да продължим разговора или да почнем наново. Защото вече се бяхме здрависали и доста и харесах. Но както и да е курви бол. Кураж да има :)



#4 s7ony

s7ony

    С малък опит

  • Users
  • РипванеРипванеРипване
  • 39 Мнения:

Posted 05 September 2014 - 11:53 PM

Линка нещо немога да го отворя. Много помагаш с това инфо наистина. Точно калибровката е това, което разбива шит тестовете и библията на Дон Жуан. Там където ти и тя трябва да сте там и останалато е баналност. А какво мислиш за това. Когато се запознаваш с момиче казваш нещо или издаваш някаква информация за се*е си във формата на оупънинг. После и задаваш въпрос или казваш нещо за нея. И после говориш за ние? Вмест аз и ти. Като ние няма да се разбираме. Ние трябва да си разменим номерата. Ние трябва да идем там. Така момичето не се ли чувства по- готино и по оценена. Защото съм вземал телефони и в зоната на комфорт, която спомена и си прав. Бързам. Гледам един в момента доста е добър от 26 години се занимава с това ето го. А ти какво мислиш когато се видиш с момиче, как е по- добре вземаш телефона и излизаш от ситуацията? Или я вземаш със се*е си нанякъде. Или зависи дали градиш връзка или търсиш секс? 
Днес с друго момиче също се запознах минах зад нея погалих я по гърба преди контакт с очите уж да не я бутна, като я подминавам на улицата спрях се и се обърнах. Казах и здравей. И тя почна да скача и да ми маха. Запознах ме се и така. Веднага схемата с телефона. Ама ти си странен. Тук ли учиш ? Аз и казах не. Ама ти си сладка. Изкефи се. Вика ами да кажем, че ако излезем и аз я прекъснах, ще ми дадеш номера си. И тя може би ще ти го дам. Казах и няма да има друг път и тя го прие, като обичайно и до там. Аз бях широко усмихнат, за което и нямам огризения. Може би си е помислила, че искам просто да я еба. Не че се е излъгала, но може и да е нямала търпение да излезем и да иска да ми се докаже и да се оговорим предварително без да ме чака и т.н. Но ми се стори и шит тест. Поставяйки ми условия да се съгласия. В такъв момент е най- добре да отправя контра оферта ли или какво ? Като например. Не. Но може да ми дадеш фейсбука си или скайп, и- мейл да се свържем. Което пак е глупаво но пък няма голяма алтернатива. Освен да разруша всичкият си имидж и да тръгна с нея, което нямаше да стане в такава ситуация, защото работата в този момент ми се стори важна, тази която имах да върша.

 


Edited by s7ony, 05 September 2014 - 11:53 PM.


#5 asfr

asfr

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • 86 Мнения:

Posted 06 September 2014 - 02:42 AM

"А какво мислиш за това. Когато се запознаваш с момиче казваш нещо или издаваш някаква информация за се*е си във формата на оупънинг."
 
След "Open" идва нещо което се нарича "Hook". Идеята нахука е да прескочиш през няколко теми на разговор, докато не накълве и не достигнеш до момента, в който тя повече иска да остане и да продължи, да говори с теб отколкото да си тръгне. Залагай кукички в изреченията, все едно си на риболов докато не накълве. В основни линии е добре да бъдеш загадка, така че щади информацията за се*е си, защото тя е ценна валута. Е разбира се можеш да кажеш някой основни неща. колкото да изградиш рапорт с цел доверие, но го направи интересно. Ако те попита, не бъди директен фактолог. Излъжи я игриво, с нещо абсурдно, когато ти зададе въпрос, увъртай нещата с цел майтап, накарай я да познае. Обвини я, че ти иска подобна информация защото те сваля или е серийна убийца... Прояви въображение и направи логистиката (сиреч баналните подробности) интересни. По-късно, когато и звъннеш можеш да използваш тези майтапи в разговора за да познае кой и е звъннал. Да се вземат телефонни номера е лесно. Използвайки тези общи шеги, който си изградил преди това по време на телефонния разговор ще намалят вероятността да ти флейкне и да останеш на сухо. Накарай я да почувства емоцията. Тоест субкомуникацията ще е "аа това е забавния пич. Заслужава си да се подмия и гримирам половин час, вместо да остана в къщи по пижамка пред телевизора защотото ще е забавно". Разбираш на къде бия. Нали идеята е все пак не просто да събираш номера а тези номера да не флейкват  :)?
________
 
   "После и задаваш въпрос"
 
 Не прекалявай с въпросите. Логистиката е нужна с цел рапорт целта е да я разреждаш оскъдно тук там в интересния разговор, колкото да не се чуди кой по дяволите беше този след това. Ето малко по въпроса с разговорите от пича който си ми линкнал. (http://valentinelife...rsation-skills/ )
 
В допълнение за разговорите ще кажа. За да не забиваш приеми следното:
- Всичко което казваш има стойност, само защото идва от теб
- Каквото и да имаш да казваш е интересно, само защото тя иска да знае какво ти намираш за интересно
- Бъди в момента, не мисли за напред
- Намали стандартите си. Спри да се филтрираш.
- Не е важно това което казваш, важна е енергията с която го казваш.
________
 
  "И после говориш за ние? Вмест аз и ти. Като ние няма да се разбираме. Ние трябва да си разменим номерата. Ние трябва да идем там. "
 
Хубаво е да използваш " ние " в интересен разговор, за общи фантазии, за бъдещето в което хиперболизираш с цел забавление. Така се изгражда представата за връзка. Примерно: "Ще избягаме за да се оженим във Вегас. Ще се изхранваме от продам на лимонада. Ти ще ми народиш 2 деца и когато пораснат ще ги обучим в джадайство...." Това което трябва да внимаваш обаче е да не изглеждаш нийди, подбирай си думите и внимавай с фрейма. Субкомуникацията на "ние трябва" е "аз съм нийди и се оправдавам зад думите си."
 ________
 
"А ти какво мислиш когато се видиш с момиче, как е по- добре вземаш телефона и излизаш от ситуацията? Или я вземаш със се*е си нанякъде." 
 
Приоритетите са следните:
1. Запознаваш се с нея, хукваш я и я дърпаш на заведение. Сиреч Insta-Date (директна среща). Това е най-добрия вариант. След това я водиш да похапнете или да се разходите някъде, докато през цялото време ескалираш и накрая отивате да правите секс. 
2. Запознаваш се с нея, хукваш я но има някаква логичнапричина поради която не можеш да я дръпна на някъде, да речем тя бърза. Вземаш и телефона. Но внимавай тук е добре да поискаш телефона и да приключиш във висока точка на атракшъна. А най добрия вариант е ако усетиш сексуален хук. Така намаляш шанса да ти флейкне когато и звъннеш след няколко дни.
________
 
"Или зависи дали градиш връзка или търсиш секс?" 
 
Не знам как го преценяваш това в момента на запознаването   :D. Карай небрежно и не влагай емоционално привързване. Не ставай зависим. Емоциите след секса, та дори тогава ги раздавай с смислено. Пази сърцето си! Ще то цитирам коментара на един наш колега относно връзката:
 
"Във всяка връзка единия дава повече от другия, никога взаимоотношенията не са 50/50 или са 60/40 или 70/30 когато мъжа дава повече се озовава в френд листа или бива зарязан, както много добре знаете. Когато жената дава повече това и носи емоции не винаги положителни, но тя има нужда от емоции както от храна и вода. При мъжете е по-различно, мъжа е просто същество все пак е версия 1 във версия 1.1(жената) господ е сложил подобрения в софтуера като по силни емоции. За да има стабилна връзка коефициента на давам получавам трябва да е максимално близко до 50/50 като никога не трябва да го достига 1. Емоциите се създават в крайните стойности който дава повече той изпитва по силните емоции."
 
________
 
 "Ама ти си странен." "И тя може би ще ти го дам"
 
Шитки. Ни и вдигай стойността излишно, не бъди нагаждач, стой си във фрейма и я дърпай в него, не бъди реактивен, иронизирай отговорите, интерпретирай ги грешно с цел забавление..... вариантите са много. Отпусни се   :)
 
Виждам че си открил RSD (Real Social Dynamics) поне за мен те удариха тавана на пикъп теорията в живота ми. Съветвам те ако ти отваря в държавата в която си thepiratebay да си изтеглиш и изгледаш: 
Real Social Dynamics - Superconference - Foundations
Real Social Dynamics (Tyler Durden) - The Blueprint Decoded 
Real Social Dynamics Flawless Natural
The Jeffy Show 
Real Social Dynamics - Transformations
 
Ако не ги отваря има и други варианти чрез проксита да се закачиш и да ги дръпнеш. Мога да те светна ако ти е проблем. 
Ако трябва да съм честен не съм гледал всичко все още. Гледай ги в последователността в която съм ти ги дал. Foundations се върти около външната игра (тоест заговарянето), The Blueprint Decoded се върти около вътрешната игра. (тоест много добро разбиране на света и изграждане на силен фрейм). Когато ги изгледаш всичките можеш да се гледаш инфилд клипове от играта на членовете им (Alex, Todd, Tayler, Julian, Jeffy, Tim). Да виидиш до кой от тях, твоята игра се доближава най-много и да попиеш малко опит. Кой ти го дава? :D

Edited by asfr, 06 September 2014 - 03:09 AM.


#6 s7ony

s7ony

    С малък опит

  • Users
  • РипванеРипванеРипване
  • 39 Мнения:

Posted 06 September 2014 - 03:10 AM

Добре доволно. Аз мислех, че идеята на Тод и Дон жуан се разминава, но тя е подобна. Какво имаш предвид с това не се нагаждай в нейния фрейм ? Нали трябва да я прекфалифицирам нея и да и пускам бъзици и т.н. Оупънинга нали трябва да има общо със ситуацията. Не да си ги дрънкаш някакви. Колко е часа запалка имаш ли ? и някакви такива въпроси, които неможеш да ги обърнеш към секс. Е как тогава да я накарам, да се чувства оценена някаква свежа идея имаш ли. Това със самокритикуването не го разбирам много, всякъш бих го правил, но са ми малко слабостите а даже не съм сигурен и кои са. Ясно, че разговора не трябва да е праволинеен може да си дрънкаш глупости. Щом показват атракшън от това само, че ги питам за името от нищо. Без оупънинг даже просто отивам, чакам за здравей и действам. И го биулдвам този атракшън, където не искат да си ходят. Но вече съм ги питал за имената. И е супер рано, да ги здрависвам не съм видял сигналите още. За това ми трябва оупънинг и тренировка оупънинг след оупънинг. Да свържа две теми за да излезе 3та първо ми трябва и списък с това, което обичат да правят хубавите момичета. Освен секс, танци, фризьори, поддръжки. А сяка се интересува от мене и почва да ми задава въпроси. Нали на която не съм дал прекалено много сигнали на афц, което е попринцип идеята на живота, а не това което си в действителност или това което правиш и. Сякъш свързах два конеца и време за жени.


Edited by s7ony, 06 September 2014 - 03:10 AM.


#7 s7ony

s7ony

    С малък опит

  • Users
  • РипванеРипванеРипване
  • 39 Мнения:

Posted 06 September 2014 - 07:31 AM

Ами незнам това със срещата ми звучи по лесно по принцип. Като бях на 15 и си направих сефтето и след месец се разделих с момиичето. После 2рото и т.н. Си мислех, че няма момиче което да харесвам и да ми устои повече от 2 часа. От страна на моя ескалация естествено. Нямам проблем с калибрирането. Или с това, че ме режат сякъш съм срамежлив все още и немога да приема, че хората ме харесват и особено жените. Мога да ескалирам без да говоря и докосвам. Само с език на тялото и контакт с очите. Но до там спираше повечето. Важното е че съм нормален и ескалирам. А мога и да съм по- търпелив. Не вярвах, че момичетата излизат с непознати иначе ми е ясно, че наповечето момичета това са им фантазиите. Просто знам, че не им стиска. Но да си се*е си, изисква кураж, и мисля че не ми е най- силното качество, но със сигурност съм по- смел от една жена.



#8 asfr

asfr

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • 86 Мнения:

Posted 06 September 2014 - 09:51 PM

Имам в предвид да не ставаш нагаждач. Тоест да се опитваш да я спечелиш. Ти си готиния пич който я заговаря за да провериш дали тя се вписва в критериите ти. 

Виждам че разпитваш за опънъри. И аз съм влизал в този капан. Има 2 вида играчи. Едните са пичовете от старата школа на пикъпа като Мистъри и Нийл Строс. Играта им се върти около заучаване на най различни опънъри, фокуси ивсякакви други рутини, техники, походки както изамаскирането с най различни екстравагантни аксесоари и дрехи който да привличат жените. Реално за да свалят жени те си слагат една маска но това не са те. Смъкнат ли маската те отново са гола вода. Защо? Ами защото вътрешната им игра куца, имат кофти ядро. Те не са се променили те се крият зад заучен репертоар. Можеш да прочетеш книгата mystery method, ако това е целта ти. Да заучиш 10 рутини и да не спираш да говориш. 

Втория тип играчи са от вълната на Real Social Dynamics. Идеята там е че ако поправиш ядрото на вътрешната си игра, освобождавайки се от социалните си фобии, ти започваш да излъчваш същността си (твоята стойност) и това те прави привлекателен. Донжуан библията много се доближава до идеята на RSD. Създателя на RSD e Tylor е бил ученик наМистъри от който е възприел играта с заучени фрази. Реално е имал няколко години висок успех но е използвалрепертоарната маска, която прикрива реалната му същност. Един прекрасен ден няколко години по късно той решава че трябва да захвърли тази маска и започва да заговаря натурално. Казва здравей и говори за първото което му идва на ум, импровизира. И какво се случва? В първите седмици го режат. Отваря десетки жени подред и всички го режат. Режат го защото има слаба вътрешна игра, субкомуникирапритеснителност и забива в разговорите защото не знае какво да каже. Но в един прекрасен момент той претръпва, отървава се от социалните си фобии, мозъка му се отпуска и се научава да бъде достатъчно креативен на момента за да не забива. 

Това е което ти трябва и на теб. Не попадай в капана на заучените фрази. Те ти дават комфорт но не поправят проблема. Постави си една квота от поне 10 мацки на ден и заговаряй като обезумял всеки ден. Много играчи попадат в капана да подбират мацките прекалено и по този начин правят едва 1-2 заговаряния на ден. Истината е че за да влезнеш в стейт в който ставаш супер креативен и ти идва отръки да заговаряш трябва да загееш. Това загряване става със заговаряне. Повечето начинаещи играчи излизат заговарят няколко и просто не достигат до този момент в който претръпваш и влизаш в стейт, а дори и да стигнат спират точно тогава. За това те съветвам. Следвай правилото на Мечо Пух. Колкото повече толкова повече :D и отваряй като обезумял докато не научиш мозъка ти да се справя добре с това. ОПИТ ОПИТ ОПИТ. Не ти вържат? Продължаваш с опитите в пълни темпове, учи се от грешките си и създай играта си. 

Ако имаш проблеми в главата си освободи се от тях. Гледай Real Social Dynamics (Tyler Durden) - The Blueprint Decoded можеш да си го изтеглиш от www.thepiratebay.se


Edited by asfr, 06 September 2014 - 10:00 PM.


#9 sinlesssweets

sinlesssweets

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 106 Мнения:

Posted 21 September 2014 - 10:11 PM

2. Не изграждаш рапорт. Тоест предприемаш ескалация преди да изградиш комфорта между вас чрез разговори които един вид я обезоръжават и ви сближават.

Проблема тук идва , че когато разговорите станат твърде чести или твърде близки- тя те френдзонва...влезеш ли веднъж там е трудно да излезеш.Разговорите трябва да са приятни , но започне ли да ти споделя разни работи като , кой колко я кефи или пък какъв грим ползва , си загубен....единствения начин е да се дръпнеш от нея за известно време.Когато излизате трябва да и покажеш ясно , че ТЯ ИЗЛИЗА С ТЕБ , НЕ КАТО С ПРИЯТЕЛ. 
 

 

"Не прекалявай с въпросите" ... Много добре казано , започнеш ли да задаваш куп въпроси , ставаш нийди и жените го усещат.Недей и разкрива много от се*е си ... бъди мистерия , в първите 10 секунди от запознанството момичето преценява дали си заслужава да се говори с теб , пък каму ли да ти даде телефона си.
 

 


Относно заучените фрази ... още ми е трудно да се отърва от тях..но с времето мисля , че напълно ще се отпусна.Тази , която най-често използвах беше " извинявай , много си ми позната от някъде " от там следва "да не се казваш ХYZ " ----> "оо извинявай , объркал съм се , нищо аз съм XYZ " и така ..времето ми е ограничено и не мога да пиша много..Продължавайте да пускате рапорти. :)