Преход към съдържанието


Снимка
- - - - -

Малко дадено назат във живота


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 sarafaa

sarafaa

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 18 Мнения:

Posted 05 July 2014 - 11:19 PM

Здравейте ! Искам да ви помоля  за помощ относно едно преоблече случващо се вече половин година . От него вече не ми издържат нервите и от което не ми върви във нищо и нямам спокойствие . Как се справяте с напрежението на приятелите (хората около вас ) ако ви отбягват защото се чувствате сами и сте супер объркани във всяко нещо вие страх да взимате решения за да не сгрешите колебанието образуващо страхове във вас . Не можете  да се отпуснете да проведете най малкото обикновен разговор с някой познат комшия човек на бензиностанцията .Уви точно това съм аз притеснен за всичко най малкия проблем ме бута и почвам да го мисля завеян съм не мога да се отпусна постоянно съм на тръни . Как да спре всичкото това притеснение . Това безпокойство и най сетне и аз да си намеря приятели с който да движа във свободното си  време . Никаква идея . Във момента съм точно на дъното , Този проблем ме е обзел  нямам приятели нямам приятелка . Когато съм на работа си мисля за проблемите приятелите и не за работата , Говорят със мен аз или мълча или отговарям със две думи и пак продължавам да си гледам майте си мисли във главата . Хората ме отбягват защото не могат да говорят с мен . А за напред си представям какво ли ще е . Как да ги махна тези работи как да спре да ми пука толкова ми е объркано че просто не знам какво правя. Обръщам се към колектива на този форум за помощ .Че днес вече наистина  стана лошо излезех на кафе от толкова време с двама пича по големи от мен с две години като почнаха да си говорят помежду си направо като ги наблюдавах си казах и аз мога но някой трябва да ме посъветва как от къде да почна . Просто с хора не знам как да се държа за да имат добро впечатление и да говоря с тях , Притеснен сам постоянно и като разговарям и още повече . На двадесет и една съм все пак тепърва ми почва живота трябва се справя със този проблем . Безпокойство , приемане на всеки проблем на вътре мислене не можене провеждане на разговор и др . описани горе , Моля ви помогнете ми !



#2 Depp

Depp

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 13 Мнения:

Posted 06 July 2014 - 01:26 AM

Срещал съм доста хора, които имат проблем при заговарянето и разговарянето с момичета, но чак пък с всички...Не знам от къде да започна, но като начало спри да се тревожиш толкова много за проблемите, каквито и да са.С тревоги и безкрайни мисли, няма да ги решиш.Трябва да предприемеш нещо.Като за начало си намери хоби(коли,спорт, фитнес, световно първенство има в момента).Така ще завързваш разговори с хора, които имат подобни на твоите интереси.И се опитвай ти да иницираш разговорите, за да видят хората, че си готин и открит човек.Така никой няма да избягва компанията ти.Във форума има достатъчно теми как да спечелиш компанията в която си(нещо което е препоръчително да правиш, за да си по-успешен в съблазняването на момичета).
 
И не се опитвай да впечатляваш на всяка цена хората.Просто бъди се*е си, изразявай и отстоявай мнението си.Никой не обича нагаждачи или типове, които вечно се съгласяват.Трябва да се насочиш към хора с твоите интереси - хоби, музика, начин на живот.Ако не си купонджия няма как да се чувстваш комфортно в някоя луда копмания, освен ако не се промениш самия ти.Явно имаш някакъв психологически проблем, и предполагам, че си бил отхвърлян в миналото.Повярвай ми, на всеки се е случвало, но не трябва да позволяваш това да те наранява или разстройва по какъвто и да е начин.Напротив, трябва да те мотивира.Мен лично ми се е случвало подобно нещо от момиче, което харесвах и резултатът след некоректното и държане беше секс с най-добрата и приятелка.Нищо осoбено, някаква 5ца, но това беше личната ми амбиция.

Затова винаги трябва да гледаш напред.Каквото е било, било.Не можеш да го върнеш, не можеш да го промениш.Истината е, че не трябва да ти пука за нищо.Имай в предвид, че след време никoй няма да дойде и да ти каже: "Благодаря ти,че пренебрегна се*е си,за да ми е добре на мен".Така че забрави проблемите и започни да общуваш по-активно с хората.Айде, че става късно вече.Утре чакаме 1ви рапорт как си заговорил продавачката в магазина.И нямам в предвид нещо от сорта на"Колко струва 1 кило картофи", а се опитай да се пошегуваш нещо, да я накараш да се усмихне.Не е трудно изобщо, в зависимост от ситуацията можеш да подходиш по най-различни начини.Аз лично се бъзикам и със зъболекарката, но това не ти го препоръчвам. :lol: Айде взимай се в ръце и без повече драсканици от сорта на "Моля ви помогнете ми".Щом си здрав и прав значи си способен да водиш един пълноценен живот.


#3 sarafaa

sarafaa

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 18 Мнения:

Posted 06 July 2014 - 08:43 AM

Братле благодарен съм ти за хубавото изказване . Просто ми е едно притеснено ужас и съм главен във проблемите ми и нямам желанието ли не знам да разговарям . Позна че съм отхвърлян не веднаж . Затова искам да се промена искам да говоря да не ми сприра устата да съм усмихнат и лъчезарен да провличам хората ..



#4 LuDiA

LuDiA

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • 54 Мнения:

Posted 06 July 2014 - 11:21 AM

Почвай да четеш целия форум има доста старана,но ценна информация (чети и дискусиите ).Та забрави за притеснението защото само ще ти навреди така може да хванеш некоя болест на нервна почва иначе подкрепям поста на депп,но ще прибавя нещо което вчера четох,но не знам дали ще го перафразирам точно ''Представи си,че си старец на който му остават няколко минути живот ходиш си по улицата и срещу теб идва една яка мацка какво ще направиш.? "



#5 sarafaa

sarafaa

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 18 Мнения:

Posted 06 July 2014 - 01:52 PM

Проблема е там също че ако никой не се сети за мен аз няма с кой да излез на просто не знам как да покана някой да излезем предвид че знам че няма да му е приятно като съм .Със този ужас на главата притеснение какво ли не и не знам



#6 sinlesssweets

sinlesssweets

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 106 Мнения:

Posted 07 July 2014 - 12:48 PM

Отпусни се.Излез от този твой свят...заговаряй всякакви хора ,от пенсионери до момичета..постоянно контактувай...толкова е приятно да си общителен..имам чувството , че проблема ти идва от самочувствието..
Усмихни се ,излез и общувай. :)

#7 Johnny Strong

Johnny Strong

    Seducer

  • Moderators
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 392 Мнения:

Posted 21 July 2014 - 01:06 AM

Баааааааа!!! :D

Чак такава тема не бях очаквал че ще прочета тука, макар че ме мързи напоследък да чета постове по-дълги от 10 реда...

 

Виж сеа мен, проблема ти има решение и то е много просто - нямай очаквания когато разговаряш с някой. Мозъкът ти и по-скоро подсъзнанието ти е програмирано с очаквания - да те харесат, да си компетентен, да си супер социален, да си и т.н.

Просто нямай очаквания, никой не ти е длъжен и не всеки ще те хареса, това е нормално. Излезнал си с пичовете и те си бият лафче а ти си стоял, чул си за какво си говорят, можеш да се включиш като примерно ги попиташ за тяхното мнение и опит по темата която обсъждат. Примерно:

 1. Случвало ли ти се е да... когато правиш...?

 2. Мислиш ли че това е правилния/лесния/и т.н. начин за/да...

Питай ги от къде знаят това за което говорят в момента, и ще хванеш някоя опорна точка в разговора им и ще отвориш нова тема. Трябва да си активен. Питай ги и споделях и ти с тях опит и мнение, разказвай лични истории.

Също така интересувай се за хората с които се срещаш, това е ключово. Питай ги нормалните неща, които питаш приятелите си когато си загрижен за тях:

 1. Как е живота при теб?

 2. Всичко наред ли е с теб, какво правиш?

 3. Мога ли да ти помогна с нещо? Трябва да си активен в това и винаги когато можеш да помогнеш на човек в беда, да го направиш.

 и т.н. интересувай се от хората, бъди добър слушател. Аз съм забелязал, че няма човек или хайде много рядко някой човек може да не иска да говори изобщо с теб, а ти като добър комуникатор, можеш да го предразположиш да ти споделя от живота си, деня си, проблемите си, успехите си и от там да станете емоционално близки (приятели).

Има една книга на тая тема на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството и да създаваме приятелства или нещо такова беше, потърси я в нета и я прочети интересна е.

 

А ако се чувстваш тревожно и постоянно обезпокоен безпричинно, мога да ти препоръчам някоя книга в която да видиш билкови рецепти и да си вариш билкови чайове да пиеш и да ти помогнат да си отпуснат. Билки, които действат релаксиращо на нервната система са: мента, мащерка, лавандула, липа, салвия, и др.

 

Успех!



#8 nickelback

nickelback

    С малък опит

  • Users
  • РипванеРипванеРипване
  • 48 Мнения:

Posted 05 August 2014 - 09:28 PM

Виж тази тема. http://donjuancentre...гледна-точка-1/

 

Каза, че работиш. Опитваш се да разговаряш с колеги, колежки. Питай ги някой път да излезете за по бира. Ако толкова се чудиш какво да говориш, като излезете започни да говориш нещо за работата - интересна случка с клиент, колега, условията, говори нещо за се*е си, задавай въпроси. Възможно е човека/хората срещу те*е да са разговорливи и оттам разговора да тръгне нанякъде.

 

Кофти проблем е, но с желание всичко се поправя.