Преход към съдържанието


Снимка
- - - - -

Смяна на абсурдния живот


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 sarafaa

sarafaa

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 18 Мнения:

Posted 14 November 2013 - 05:23 PM

Здравейте искам да ви попитам за съвет като хора с повече опит в живота . Скоро навърших годините (18) и искам да се преместя след като свърша училище някъде в по голям град с повече възможности градът е Пловдив аз съм от околностите на 15 мин път с кола . Защото сегашния живот който водя е скучен и ме потиска имам чувството че не ми върви нищо всичко което барна се сгромолясва , И изпадам в някаква криза на духа и не съм щастлив ама грам искам да ида да уча там и да работа и да съм на квартира но не знам как да почна . От къде да се захвана парите не достигат време имам ограничено просто всичко ми е тъмна Индия пък и искам да си увелича социалните контакти , Чувствам се като утайка .. Как да се справя вече не мога да измисля нищо . Искам на чисто да започна някъде където никой не ме познава и знае кадет мога да се променя да си създам характер не да съм мекотелото което пише и ви се оплаква . Пари да си набавям по малко не ми трябват много но в тоя малак град няма къде .. Не мога да пътувам абе имам чувството че не съм човек меко казано  ...  Ще се радвам на някой съвет от един от аспектите който описах по горе наистина на съм в някаква дупка на съзнанието и не мога да продължа с развитието ми на качествен човек .....


Edited by Johnny Strong, 17 November 2013 - 01:01 PM.


#2 Johnny Strong

Johnny Strong

    Seducer

  • Moderators
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 392 Мнения:

Posted 16 November 2013 - 07:48 PM

Не знам каква професия имаш, или какво ти се работи, какво смяташ че можеш да намериш като работа, но почни да си търсиш работа в големия град, след като намериш, намери и квартира където да си. Дай всичко от се*е си и се представи блестящо на новата си работа, покажи че работиш с желание, харесва ти и искаш да помагаш и на колегите си. Така хем ще придобиеш повече опит ами и ще се сприятелиш, ще те харесват. Прави така все едно ти си шефа и работиш за твоята фирма. От работата ще ти дойдат доста положителни неща, след като започнеш да се справяш и да изградиш име на точен, бърз и спокоен, уравновесен, услужлив човек:

 1. Много нови социални контакти - ще се запознаеш с нови хора, с които ще се сприятелиш - твоите колеги и клиенти.

 2. Ще придобиеш опит и самоувереност, че си вършиш работата качествено и с усмивка.

 3. Ще си изградиш име.

 4. Ще увеличиш парите които имаш, от това ще имаш по-големи и нови възможности и ще се чувстваш по-добре.

 5. Ще станеш независим, ще разчиташ на се*е си и на твоя труд, което е 1 от качествата на истинските пораснали мъже.

Това като постигнеш, ще видиш как ще ти се промени коренно живота и най-малкото ще порастнеш умствено и ще си много по-доволен от се*е си. Работата е основата върху, която да стъпиш. За работа, мога да те посъветвам (не знам какво искаш да работиш...) но започни първата работа която излезне и те харесат, дори да не е за супер големите пари (стига да ти стигат и да ти остават малко) после в течение на времето ще натрупаш и малко пари, контакти, стаж в си ви то и самочувствие и ще я смениш. Успех!



Вече като работиш и спестиш парички, може да мислиш и за някакво учене, ма трябва да проучиш нещата. Но за ученето опира както и всичко друго до пари. Ако не се лъжа Р. Кийокосаки казваше в неговата книга "Богат татко, беден татко..." - "Най-добрата инвестиция, която можеш да направиш за се*е си е да вложиш парите си в образование. Работи, за да учиш!"

И един съвет от мен, бъди активен, много активен, трябва да си много активен за да успееш, не забравяй това! Никой няма да дойде да те вика от вас да ходиш еди къде си на работа, когато не си работил до сега никъде...



#3 enjoy

enjoy

    Опитен

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • 54 Мнения:

Posted 17 November 2013 - 12:23 AM

Запиши се да учиш в София :) УНСС е най-лесно - хем ще вземеш диплома за висше, хем заплатите в София са по-високи, а квартирата ти е 50лв. на общежитието. Ще срещнеш много нови хора.



#4 plamenpavl

plamenpavl

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 19 Мнения:

Posted 19 November 2013 - 03:10 PM

Колегите са ти дали добри насоки (за УНСС може да се поспори, но е алтернатива).

Да допълня няколко съвета (относно работата и образованието).

 

Не ставай зависим от работата си. Много трудно се излиза от капана на 'удобно' (да се чете в контекста на 'навик') работно място, със заплащане, с което си свикнал и ти позволява що-годе приличен живот. Също така много трудно човек може да се върне към академичният живот (университет, училище) след като е поработил известно време.

За работата - не се натягай прекалено много. Хубаво е да покажеш, че можеш, но недей забравя, че колкото повече другите знаят, че можеш, толкова повече ти ще си засипан с работа. Доказването на работното място - с мярка. Инак бързо се стига до момента, в който отиваш с нежелание на работа сутрин, а това не е никак приятно.

Преди да взимаш каквото и да било решение - рисърч. Не се подвеждай да взимаш решения, които са живото-променящи, защото някой друг ти бил казал. Ти си избираш пътя сам. И никога не съжалявай, като гледаш назад. Веднъж почнеш ли - става почти невъзможно да продължиш. Пази си опциите, те са безценни. Кофти е да попаднеш в ситуация, където нямаш избор.

Говорейки за избор - на мен ми помогна много, че осъзнах дълбоко в се*е си, че избор нямам. В смисъл - хората си мислят, че или успяват или се провалят. Е, ако свикнеш, че няма никакъв, ама абсолютно никакъв друг начин, освен да успееш, някои решения са мъничко по-лесни за взимане.

Като цяло - няма какво да се лъжем, ужасно трудна е задачата, която си си поставил за цел - готовя от личен опит. Може би най-стоиностното нещо, което мога да ти кажа е - като се хванеш на хорото, стискаш зъби и играеш до край. Не се предавай, горе главата и само напред. Рано или късно се излиза от блатото.

Може би ще има моменти, в които ще се колебаеш, но е важно да си повярваш, че си струва. И реално е така. Идва момент, в който започваш да жънеш успехите, които си сял дълго време и като се качиш на гребена на вълната, образно казано, ефекта е лавинообразен.

 

Успех и ако с нещо мога да помогна - драсни едно ЛС.


Edited by plamenpavl, 19 November 2013 - 03:11 PM.