Преход към съдържанието


Снимка
- - - - -

нещата станаха зле , когато започнах да правя забележки и да си искам моето


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 pttroy

pttroy

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 11 Мнения:

Posted 23 March 2011 - 05:43 PM

Здравейте на всички.Моята история е следната. С приятелката ми, с който се знаех само по име преди да стане нещо, започнах често да си лафя по скайп.Точно тогава бях прочел библията.Бях на кеф и нямах никакви задръжки.С държание все едно тя трябва да ме спечели малко по-малко виждах ,че съм и интересен и разговора вървеше.Малко по-малко станаха нещата.Беше Много зарибена.Но се наложи и да играя малко. Примерно. Водим си 3-4 4асов разговор, всичко е точно и,когато тя кажеше ,че си ляга.. аз просто отвръщах "лека нощ :)", което я караше още да стои( разбира се ,не ми пукаше и чак толкова) и т.н. На живо нещата бяха почти толкова прекрасни, но ми стана ясно ,че приятелката ми се пресилва с някои думи или ги казва само така моментно..Тя точно приключваше дълга връзка и вероятно е била и объркана. Всичко беше ОК, когато държанието ми беше такова - не правих проблеми.. бях на мнение,че тя сама трябва да иска и ако не иска - ОК,имаше неща които ме дразнеха , но и не и бях никакъв и като че ли само се стимулирах да я зарибя повече и повече, но пък и като виждах колко много е зарибена по мен и ми беше по леко. Примерно ми казва,че се връща (студентка е) само заради мен в нашия град,а излиза с приятелките си вечерта и аз търпеливо изчаквах да се види с тях и като свършваше срещата с тях - се виждахме
С времето нещата се промениха..тръгнахме заедно.. (по мое желание,защото и казах - ВСИЧКО или НИЩО .. тя искаше връзка без държане на сметка-отворена връзка), тръпката намаляваше.Сега когато виждам,че не ми се кефи толкова много , се нацупвам (вътрешно) и не съм на кеф и с нея не минават толкова яко срещите.Когато дори по скайп се бави се нервирам.. Идва ми да и кажа "ако имаш работа върши си я и чак после ми пиши ама да е без бавене".. Малко по-малко започнах да си показвам принципте. Започнах да правя един вид проблеми.. защото все пак е моето момиче и не искам да я търпя такава.Нещата които ме дразнят и ги споменавам , правя и забележки , но почти не ме слушаше или само за ден- 2.Дори бях принуден да и поставям ултиматиуми или 1 вид забрани.. ''или го направи или няма да сме заедно''.. когато прави нещо което не ме кефи се дърпам малко или много.. но разбира се ефекта като преди месеци го няма - тя да почне да ме гони и да съжалява.. . Дори ако предпочете да излезе с приятелките си , вместо с мен ми става кофти. Казвам и ,че не ме кефи да излиза с други момчета и да не го прави. Когато излиза с бившия си(с който са ходили дълго време и са запазили добри отношения) на кафе се нервирам.Не иска да говори с него по тела пред мен, защото съм се цупил. Повтаря ми,че и е приятел и само човек в нейната ситуация би го разбрал.
И общо взето нон стоп се караме..Всеки божи ден..Като и кажа нещо ми казва "няма да ми казваш какво да правя , мразя да ме командват " и т.н. Нещата между мен и нея са към своя край.. Повтаря ми,че преди съм се държал страхотно и като голям човек.. Сега било само забрани и ревност.А тя е динамична живее и се. Иска да се сприятелява с хора и да праши контакти.(На по 20 год. сме все пак).Ако искала нещо винаги можела да го направи и да ме излъже.Ама го има и това ,че когато предпоставките са повече за нея пак може да направи нещо дето не трябва.. След като ми пука толкова много , не мога да се правя,че всичко е наред и да си ходя против принципите- Просто го държа в мен,тормозя се и като излезем двамата ми проличава.

Според вас как мога и дали изобщо мога да оправя нещата.. Разбирам,че иска да е свободна.. но не и да прави каквото си иска..

Edited by pttroy, 23 March 2011 - 06:10 PM.


#2 Johny_Walker

Johny_Walker

    Нов

  • Users
  • Рипване
  • 8 Мнения:

Posted 25 March 2011 - 05:18 PM

В много подобна ситуация съм. Нека по-вещите от нас да изкайат мнение по въпроса :))) То е ясно, че мъжът е виновен :D

#3 Petko K

Petko K

    Напреднал

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 149 Мнения:

Posted 25 March 2011 - 05:48 PM

Еми виновни сте, много ясно, с това поведение :)

#4 pttroy

pttroy

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 11 Мнения:

Posted 29 March 2011 - 04:06 PM

Petko K ,много ни помогна :)

#5 Xtigyro

Xtigyro

    my world is my pride.

  • Admin
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 404 Мнения:

Posted 29 March 2011 - 07:06 PM

Истината е, че това, което трябва да направиш, няма да ти хареса. Това - което ще ти кажа - няма да ти хареса. И след като ти го кажа - няма да ме послушаш.
Но ще го кажа.

Трябва да охладнееш и да си промениш отношението към нея. Колкото по-рязко успееш да го направиш (но без тя да се усъмни, за да не реши, че я манипулираш), толкова по-голям ефект ще има. При жените няма обич, при тях има любов. Любовта се базира на интереса. Ти вече не си интересен = кредитът ти намалява. Ставаш по-интересен = кредитът ти нараства (разбирай спазването на твоите принципи от нейна страна, по-малко излизане с други приятелки, по-малко оплаквания). Любовта заслепява - както жените, така и мъжете. Но при жените всичко е базирано на интереса, който провокираш, а не на обичта, която ще е неизменно там, каквото и да правиш, какъвто и да си.

Практически насоки

Стремиш се към по-редки срещи, по-малко разговори (на теми, които не й допадат), по-малко нерви и чувства от твоя страна, които демонстрираш. На това противопоставяш по-качествени (макар редки) срещи, разговори, изпълнени с интересни теми (нейното следване, твоите успехи).

Изчаквателна позиция за нарастване на интереса й. И така, докато ти се занимава с нея или я промениш достатъчно, за да заслужи евентуално вакантната позиция "Твоя съпруга"... някой ден.

Много ви помогнах.
:)


#6 pttroy

pttroy

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 11 Мнения:

Posted 29 March 2011 - 08:00 PM

Мерси , ще го направя, но..

Бяхме се скарали до раздяла преди няколко дена,защото и изтъкнах неща от характера и , които не ми харесват. Също че е била напълняла.Както и веднъж като ми се направи и ми каза''като не ти харесва,търси си друга'' и отговорих ОК.. та ми викаше ,че явно не ми пукало.. и не се чувства харесвана + нещата които съм и казал
- хем знае че имам чувства.. хем ми го казва това и заради това е готова да не е с мен..

Възможно ли е да съм изградил някаква представа за мъж с ниско самочувствие , който е много влюбен и се занимава с нея само поради тази причина с нея без значение че намира много минуси в нея. (или нещо подобно)

А за разговорите не разбрах напълно.. Как така по-малко разговори (на теми , които не и допадат) в протипоставяне с разговори с интересни теми?

Edited by pttroy, 29 March 2011 - 08:08 PM.


#7 Petko K

Petko K

    Напреднал

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 149 Мнения:

Posted 29 March 2011 - 09:31 PM

Добре бе, аз друго не мога да разбера - като не ти харесва, защо искаш да си с нея? И всъщност, какво толкова е направила - излязла е няколко пъти с приятели?

#8 Xtigyro

Xtigyro

    my world is my pride.

  • Admin
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 404 Мнения:

Posted 29 March 2011 - 09:38 PM

Също че е била напълняла.

Глупости. Спираш ги.


Възможно ли е да съм изградил някаква представа за мъж с ниско самочувствие , който е много влюбен и се занимава с нея само поради тази причина с нея без значение че намира много минуси в нея. (или нещо подобно)

Не бери грижа за това.


А за разговорите не разбрах напълно.. Как така по-малко разговори (на теми , които не и допадат) в протипоставяне с разговори с интересни теми?

По-сдържано говориш за нещата, които са й неприятни. И наблягаш на нейните интереси и цели, както и на своите. Нека се потопи в устрема на живота заедно с теб.

#9 Griddy

Griddy

    Напреднал

  • Validation
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 137 Мнения:

Posted 31 March 2011 - 01:26 AM

И аз бях в същата ситуация до оня ден и нещата се оправиха като се държах студено. Държах се отвратително, обаче трябва да знаеш, че да си играеш с интерес, трябва да има наличие на такъв. Иначе момичето ще си те сложи на ... и ще спре да те търси.

#10 pttroy

pttroy

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 11 Мнения:

Posted 04 April 2011 - 05:06 PM

Хаджиев, оказа се по-трудно от колкото очаквах.Просто не мога да не се изнервявам , когато видя че ми се прави. Не е някакво очевидно и като човек повечето случаи ми обяснява , но аз пак го приемам за правене на важна.. Примерно не иска да ме изчака 40 мин.. да излезем.. а после (след 1-2 часа като се е прибрала) като и предложа казва,че принципно искала ама в момента щяла да се къпе и точно сега не и се излизало.. пък и плюс тя като ме чакала аз не съм искал..
Просто се изнервявам и веднага коментирам.. как така принцпипно искаш.. пък не ти се излиза.. коментирам че не се държи зряло и го прави нарочно .. тя си обяснява че не е нарочно и пак същото.. може и да не е , но е невко кофти отношение..
Друго.. ТЯ:айде да правим това.. аа мен не ми се прави онова.. изгася ми музиката.. като си я пусна .. ''е аре бе цял ден я слушаме'' и т.н. и т.н.


Не знам точно как да ги намаля тези нерви.. А и другото като показвам по-малко чувства (1 вид малко се отчуждя) просто наблюдавам как и 2мата се дърпаме и си втълпяваме че не сме 1 за друг.. особено сега като искаше да къса с мен защото много сме се карали и не сме се разбирали (наистина се караме) , а не щото не искала да е с мен..

#11 yassay

yassay

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 24 Мнения:

Posted 04 April 2011 - 07:29 PM

Всички пропускате очевидното. Общи приятели (приятелки)! Това е ключа за палатката :)
Пич, не можеш да имаш нея за дълго, ако не спечелиш приятелките й!!! Особено в тази ситуация.

#12 alfar

alfar

    Начинаещ

  • Users
  • РипванеРипване
  • 17 Мнения:

Posted 19 April 2011 - 03:40 PM

Уж хората сме различни и уникални, а във всяка втора тема виждам моите грешки и глупости.

Според мен поне (а аз нямам кой-знае-какъв опит) тук има два варианта:

1. Ако погледнем от позитивната страна на нещата, може тя да се опитва да използва някои от твоите приоми - ако си я разкритикувал сериозно (особено да удариш по най-болезненото място - фигурата) тя е решила да си даде някаква важност и да се дърпа като те накара да се чувстваш малко или много обиден (не иска да излезе с теб).

2. Ако сме песимисти (и за съжаление аз съм 70% за този вариант) ти вече си я загубил и до месец-два всичко ще приключи. Лошото тук е, че това е един голям омагьосан кръг в който тя усеща, че дърпа конците и нещата стават по нейния начин. Ако тя помисли, че я критикуваш, за да си възвърнеш контрола ще изгуби уважението си към теб. А и така да се каже ти играеш "женската роля" - по принцип жените мрънкат на мъжете си, че се виждат с други жени или ги пренебрегват, за да излизат на бира с приятели.


Това е начинът по който аз виждам ситуацията без да претендирам, че съм Дон Жуан, Казанова и т.н. Просто анализирам събитията гледайки върху моя опит и опита на хората около мен :)

#13 Bate Sasho

Bate Sasho

    Напреднал

  • Moderators
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 205 Мнения:

Posted 21 April 2011 - 05:25 PM

Колегата над мен е прав. Нещата вървят към края, така че взимай си поука, започвай да се оглеждаш на пазара за нова мадама и се подготви психически, когато дойде моментът да не се сдухаш.

1. хем знае че имам чувства.. хем ми го казва това и заради това е готова да не е с мен..
2. Примерно не иска да ме изчака 40 мин.. да излезем.. а после (след 1-2 часа като се е прибрала) като и предложа казва,че принципно искала ама в момента щяла да се къпе и точно сега не и се излизало.. пък и плюс тя като ме чакала аз не съм искал..

С тези нейни думи мадамата опитва сама да се убеди, че ти вече "не ставаш". Започва да търси недостатъците в теб, започва да се дразни от малкото (както и ти), предполагам опява на приятелките си за теб, от които ще търси морална подкрепа и които 90% ще я подкрепят. Това е нещо при бокса, в момента, когато тренера надъхва боксьора срещу опонента си:
"Давай!!! Ти можеш!!! Той е нищо пред теб, дори не заслужава да стои на ринга заедно с теб!!! Погледни го само колко е омърлушен, виж колко е нищожен, какво се бавиш още, смачкай го и продължавай нататък" (малко се поувлякох :D).

Така, че много скоро ще има БУУУМ. Нещата, които са ти се случили с мадамата са утъпкан път, който почти винаги води до едно и също. Почти няма вероятност да продължите (да не кажа НЯМА), но дори това да стане, вероятно просто ще "кръпнете" връзката за някой друг ден/месец. Зарежи ултиматумите, зарежи ядосването и започни да гледаш напред. Връзката най - вероятно се е "сдухала", приеми нещата, не се "впрягай" и KEEP MOVING :)