Преход към съдържанието


Снимка
- - - - -

НЛП Шаблони


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 trivedno

trivedno

    Нов

  • Users
  • Рипване
  • 9 Мнения:

Posted 01 November 2009 - 07:06 PM

Здравейте, от скоро се интересувам от НЛП и ми е любопитно по запознатите от вас използват ли някакви шаблони? Ако използвате, споделете... всякакви техники са добре дошли... :)

#2 razace

razace

    Напреднал

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 209 Мнения:

Posted 02 November 2009 - 08:14 PM

сори за оффа, искам някой да ми разясни, какво е тва нлп - видео матриал или кратко пояснение, щот ми се струва като всевишша глупост убиваща удоволствието от комуникацията, показваща съвсем ясно скритите намерения на използващият Н Л П ??

Edited by razace, 02 November 2009 - 08:15 PM.


#3 trivedno

trivedno

    Нов

  • Users
  • Рипване
  • 9 Мнения:

Posted 02 November 2009 - 08:22 PM

сори за оффа, искам някой да ми разясни, какво е тва нлп - видео матриал или кратко пояснение, щот ми се струва като всевишша глупост убиваща удоволствието от комуникацията, показваща съвсем ясно скритите намерения на използващият Н Л П ??


http://biservalov.bl...earch/label/НЛП
В този блог има доста информация :) и видео има даже :)

#4 razace

razace

    Напреднал

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 209 Мнения:

Posted 02 November 2009 - 09:14 PM

това е за здухани и комплексари, които търсян начин да се изяват - нищо лично

Edited by razace, 02 November 2009 - 09:28 PM.


#5 Drakyla

Drakyla

    Нов

  • Users
  • Рипване
  • 7 Мнения:

Posted 02 November 2009 - 09:35 PM

znae6 li Didi..i imam 4yvstvo... v momenta koeto e stranno i hybavo sedq pred kompiytara i gledam prozoreca ti,i v edin moment se vglejdam v strelkata koqto miga(na 4asovnika) opitvam se da prebroq kolko pati miga...prez tova vreme sam mnogo spokoen i otpysnat...i dokato prebroq kolko pati e mignala se otpyskam o6te po-ve4e...sled vsqko migvane stavam vse po-otpysnat 4yvstvam stola na koito sam sednal namalqvam myzikata dokrai i dokato stoq i gledam tazi strelka se 4yvstvam mnogo lek...yse6tam kak di6am ti moje6 li da yseti6 tova? dokato di6am yse6tam kak se povdigat gardite mi i glavata mi leki4ko se pokla6ta no prodaljavam da gledam v monitora ...i az imam 4yvstvoto 4e ne stoq nikade prosto sam vav vazdyha obqsni mi kakvo 4yvstva6 v tozi moment.

НЛП - ключ към сърцето
Ти сигурно знаеш, че за да опознаят един човек по-отблизо, обикновено го питат с какво се занимава, какво обича. Но за мен това не е чак толкова интересно. И то не заради това, че на мен не ми е любопитно да разбера къде работиш или учиш, но за мен е много по-съществено да разбера какво ти самата смяташ за най-важно и интересно в живота си. Какви проблеми ти се налага да преодоляваш и какво трябва да направиш, за да постигнеш това…
Защото има и лесни неща, но има и неща, които са много по-сложни някои действия са предизвикателства за теб, а някои можеш да извършиш без особени усилия. В моя живот е точно така. Ето защо аз бих искал да те попитам кои проблеми ти самата би искала да преодолееш и които са предизвикателства за теб, защото трябва да се концентрираш върху тях или да се накараш да извършиш определени действия… Кои са тези проблеми и какви са тези предизвикателства?
(Внимателно изслушвам отговора.)
А ти самата как оценяваш всичко това? Това винаги ли ще бъде проблем за теб или един ден ще стане много лесно?

Шаблон
Седя с нея някъде на уютно място и разговаряме за различни неща в живота. Желателно е повече да говоря аз, тъй като така ще ми е по-лесно да се съгласувам с нея по дишане. Т.е. изпълнявам предварително присъединяване към нея, копирам позата, ритъма на дишане, жестовете. След проверка на рапорта който съм установил (ако направя жест и тя направи нещо подобно) казвам примерно следното:
1. Ниво:
Знаеш ли, когато бях много малък и безгрижен си играех с играчки, четях приказки и не разбирах много неща, макар и да знаех как се наричат. Например, за мен винаги е било много интересно какво е това “любов”.
2. Ниво:
Когато поотраснах и попрочетох много умни книжки по психология, философия, пък и просто хубави книжки, все по-често започнах да си задавам въпроса: “А дали е възможна идеалната, щастливата любов?”
3. Ниво:
Не знам дали си познавала хора, които са те обичали наистина силно. Аз имах едно такова момиче, което ме обичаше много повече, отколкото аз нея.
Представи си как би се чувствала ако МНОГО ОБИЧАШ някого, проектирай тези чувства върху МЕН и ще видиш колко е ПРЕКРАСНО това (тук мога да поставя котва)
2 н.
Що се отнася до шастливата любов, аз мисля, че всяка любов е щастлива и идеална. Няма нещастна любов, просто някои хора понякога обичат да се поизмъчат.
1 н.
А колкото до това какво е “любов”, сега си отговарям така: А защо изобщо е необходимо определение за любов?”
Имам в предвид, че тя и така си е прекрасна, така че защо да губим време за да определим какво е тя. Много по-добре е това време да го използваме за същата тази любов.

#6 razace

razace

    Напреднал

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 209 Мнения:

Posted 02 November 2009 - 10:07 PM

.

Edited by razace, 02 November 2009 - 10:27 PM.


#7 razace

razace

    Напреднал

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 209 Мнения:

Posted 02 November 2009 - 10:26 PM

Ти просто си си внушил, че НЛП е нещо специално и едва ли не ключ към блабла. Има една сентеция, която в момента ми е трудно да я опиша с думи, но е нещо от сорта, че когато лъжеш другите, заблуждаваш себе си. Ако не си интересна и духовита личност, няма как да станеш такава с четене на психо глупости. Представи си, че една жена трябва да си избере мъж и излиза един продавач на мъже и посочва Самец N01- красавец, но е нерешителен, обича да си губи времето и да чете психо литература как да сваля жени. Сaмец N02, не е особенно красив, но е много забавен и не дава да му се качват на главата. Самец 03 - красавец, обожава коли, жени и спортове. Разбираш ли какво ти казвам, дори да излъжеш някого за това, което си то е временно. Ако нямаш качества, няма как да ги добиеш освен, ако положиш усилия. Жените не искат толкова много освен уверен и забавен тип, а и те знаят, че силните мъже се преследват от девеойки, а не обратното. Дребни неща като заговарянето на мацка на улицата, автоматично те изхвърля от въпросната колона, защото просто не е там мястото. Искаш да накараш хората около теб да се доказват пред теб, а не да дрънкаш нлп простотии на някоя улична кифла.Когато не си естестествен, всички го виждат, всичкииииии!

Edited by razace, 02 November 2009 - 10:30 PM.


#8 Confidence

Confidence

    Напреднал

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 138 Мнения:

Posted 03 November 2009 - 12:38 AM

Доколкото разбирам от прочетените постове досега, тук никой от вас пичове не е схванал идеята на НЛП, особено Разаце е мноооого далеч от истината и това според мен го изнервя и изкарва извън контрол, та затова пише такива абсурдни глупости...за пореден път...НЛП не е да лъжеш някой си за нещо...НЛП е наука, която те учи как да заповядваш индиректно, на подсъзнателно ниво, на някой да прави или да не прави нещо, като му обясниш какви ще са последствията и по този начин предизвикаш приятни/неприятни емоции в него, които той да свърза с правенето/неправенето на това нещо...това е най-общото обяснение, което мога да дам, но най-добре си прочетете книжката на Рос Джефрис - Secrets Of Speed Seduction...от нея се добива ясна представа за основите на НЛП и как те действат на пичките...не е нужно да лъжеш, главната идея е да мислиш за това каква емоция искаш да предизвикаш в мадамата докато и разказваш дадена история...ефекта е наистина много силен, когато го правиш правилно, но това си е трудна техника и изисква време и практика...НЛП не ти помага само за сваляне на пички, а като цяло за отношения с хората...можеш да го използваш във доста насоки :) Разаце, излагаш се за пореден път - спри!
Дракула, пич само последния ти пример се доближава до НЛП от части...като цяло си далеч от идеята....колкото до книгата, която споменах по-горе, има я във форума, така че теглете и четете преди да пускате теми, по които вече е изписано достатъчно! :)

#9 razace

razace

    Напреднал

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 209 Мнения:

Posted 03 November 2009 - 02:30 AM

OFFTOPIC!

Edited by Don Kiko, 03 November 2009 - 09:31 AM.


#10 Cmacu

Cmacu

    Напреднал

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 207 Мнения:

Posted 04 November 2009 - 05:25 PM

Като цяло "Уверения" е дал съвсем точно определение... За да не е съвсем спам, ще дам един от най-простите шаблони (всеки малко или много го използва):
Може да се приложи на една среща (но по-продължителна) или на няколко поредни:
Водиш я на кино - романтичен филм е добре, но не е от чак толкова голямо значение, вече всички ги правят по един и същи калъп. По време на горещите сцени и целувките просто я докосни небрежно по ръката...
След това я водиш на разходка в парка. Виждаш двойка от далече, забавяш крачка, гледаш в посока на двойката и при кулминация по твой избор отново я докосваш по ръката - този път малко по-настоятелно и преднамерено.
В последствие отивате на бар. Преглеждате коктейлите, тя си избира, ти казваш, че се колебаеш (не се притеснявай дори сервитьорката да е там) и и предлагаш го изберете заедно със затворени очи. Хващаш и ръката и посочваш с пръст "случайно" коктейл с "целувка" в него (Индийска целувка, Kiss on the beach, French kiss и др). По късно можеш отново да споменеш името на коктейла и да я докоснеш.
Можеш да приложиш техниката още един-два пъти с разкази от твоя страна за целувки на първа среща (момиченцата много обичат такива разкази) или някаква друга идея. В общи линии 4-5 пъти (особено в кратък период от време) са достатъчни за да възпиташ ключа и да събуждаш романтичната емоция в нея. След това остава просто да спреш, да я докоснеш по същият начин за ръката и да я целунеш.
Сега се сетих за един друг пример, който използвах неотдавна (помня, че го знам от някаква книжка, но не помня как се казваше).
С девойката си говорехме за перфектните партньори и различните типове мъже/жени/връзки. Всеки път, когато ставаше въпрос за мъж, за готин човек и за положителна личност аз насочвах вниманието и към се*е си - с ръце, с поглед, с движения, с контекст. А всеки път когато ставаше въпрос за връзка, секс, привличане и романтика аз скръствах ръцете си и се усмихвах. Получи се доста добре. ;)