Преход към съдържанието


Снимка
- - - - -

Защо по дяволите се чувствам така !?


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 ZzZaspi

ZzZaspi

    Нов

  • Users
  • Рипване
  • 2 Мнения:

Posted 08 May 2008 - 10:21 AM

Здравейте. Преди няколко дена заговорих едно момиче докато пътувахме в автобус. Поговорихме си, на нея и беше забавно, защото доста се смя. Накрая и взех номера. Сега обаче се чувствам като пред изпит, стомахът ми е свит и постоянно съм "на тръни". Просто не мога да се отпусна. От доста време не съм излизал с жена и се сещам за няколко първи срещи, които не бяха особено успешни. Може би затова се чувствам толкова притеснен. Оттогава съм много напреднал теоретично, но тепърва започвам да прилагам нещата на практика  ;)  Наистина искам да и се обадя и да се видим, но знам, че ако отида в такова състояние тя веднага ще ме надуши и нищо няма да стане. Кажете ми, моля ви, как да преодолея това чувство, да спре да ми пука и да изляза с това момиче да се забавлявам. Предварително благодаря за подкрепата ви.

#2 Don Kiko

Don Kiko

    Дон Жуан

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 776 Мнения:

Posted 08 May 2008 - 10:55 AM

знаеш ли как се изкарва книжка? учиш теория и караш с инструктор ;) първите няколко часа си като от марс - всеки свирка, псува, инструктора ти се кара и те бие през ръцете и ти си още по притеснен. вече към края на курса, преди изпита, си по-спокоен, но си с инструктора все пак. взимаш изпита и кола и ето ново предизвикателство - сам да караш (и то в София). качваш се и ужас, ужасТ! лудница... караш с 50 около теб 20 коли дето криволичат на ляво на дясно без мигач и всички теб псуват, че задръстваш... леле... за малко да ме блъсне... ама се качваш пак и пак и пак и като минеш 10000 км си малко по-отпуснат, като минеш 100000, 200000 и тн вече си придобил манталитета на каране в София - и ти се буташ на всякаде, засичаш и псуваш такива като теб в началото ;)

направи си аналогия между карането и жените :) а това тук (теорията) е като правилника за шофиране. ти го знаеш, но не че не ги спазваш, а го изпълняваш с ГОЛЯМО въображение ;)

споко! на един мъж се падат близо две жени. знаеш, че нито е първата нито последната. за какво толкова ти пука???

Edited by Don Kiko, 08 May 2008 - 10:56 AM.


#3 paradox

paradox

    Напреднал

  • Users
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • 132 Мнения:

Posted 08 May 2008 - 11:13 AM

О, не се тревожи за това. Уверявам те, напълно нормално е. Означава че си нормален, психично здрав мъж.

Виж, ние имаме много чувства. Обаче има едно, за което нямаме дума. Нарича се стейт (state). Когато си в компания, когато се чувстваш приет, когато се забавляваш, изпитваш този стейт по-силно. Забелязвал си, че когато си в компания с приятели, забавлявате се, смеете се, изпростявате си както вие си знаете, се чувстваш по-жив, по-лек, по-хубаво ти е отвътре, нали? В това състояние ти е по-лесно да общуваш с хората около теб, и с жените.

Обаче когато си вкъщи да речем, сам, тъпееш, или решаваш задача по математика или зубриш телефонния указател, влизаш в едно чисто логическо и сухо състояние. Тогава повече се вглъбяваш в мислите си, по-вдървен си, отколкото в онова весело готино състояние когато си с приятели. Тогава си "извън стейт".

Концепцията за стейт всъщност е много много в центъра на по-сложния пикап. ;) Когато успееш да поддържаш стейта си страшно висок, общуването с жени е абсолютно безпроблемно. Това е основата на натуралната Игра. Ако си практикувал пикап няколко часа, всеки ден за по-дълго време, стейта ти се качва до едно ниво, в което "излъчваш аура" от непукизъм, присъствие и сексапил. Това е момента в който виждаш истинското си Аз ;). Пожелавам ти да го изпиташ.

Но както и да е. Конкретно по темата ти. Когато си в нисък стейт, това притеснение и вдървяване се получава. Ако искаш да разговаряш с момиче по телефона, идеалния момент е, когато си навън с приятели, размазвате се, забавлявате се. В пиковия си момент тогава вадиш телефона и говориш перфектно.
Ако й се обадиш докато ти е кофти, сам си, отегчен, притеснен, и се чудиш 10 минути абе да звънна или не, абе какво да й кажа и т.н., това е ЛОШ момент.

Човек е пристрастен към настроението, в което е най-често. Опитвай се да поддържаш стейта си възможно най-високо за най-дълго време. Така мозъкът ти ще се пристрасти повече към това състояние, отколкото към умрялото, тъпо, вечно анализиращо и нервно състояние.

Дано си ме разбрал и съм бил полезен.

#4 ZzZaspi

ZzZaspi

    Нов

  • Users
  • Рипване
  • 2 Мнения:

Posted 08 May 2008 - 03:05 PM

Благодаря ви за изчерпателните отговори. Знам, че практиката е пътят към успеха, но още някое потвърждение не е излишно ;) Все пак искам да отбележа, че, ако това ми се беше случило преди известно време щях да кажа "ми няма да и се обадя и ще си се чувствам спокоен", а сега съм твърдо решен да придобивам опит и да действам. Може да не звучи внушително, но за мен това е голям напредък. Малко по малко (и с помощта на този форум) се надявам да постигна това, което искам. ;)